Diversos civils morts en una explosió en una mesquita de Kabul

La detonació ha tingut lloc durant una pregària, però no ha estat reivindicada encara per ningú

ARA
1 min
Un talibà camina per un punt de control després que una explosió matés diverses persones en una mesquita de Kabul.

BarcelonaDiversos civils han mort aquest diumenge en una explosió a la capital de l'Afganistan, Kabul, segons ha informat el portaveu talibà Zabihul·lah Mujahid, que no ha donat més informació sobre l'origen de l'explosió ni el nombre concret de víctimes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La detonació va tenir lloc prop de l'entrada de la mesquita d'Eidgah a Kabul, a la carretera principal que hi passa per davant, just quan al temple s'estava celebrant una cerimònia de pregària per a la mare de Mujahid, segons ha informat a Reuters una font talibana.

"Totes les víctimes són civils", ha dit aquesta font, que ha afegit que no hi havia informació sobre el nombre exacte de víctimes. Un altre funcionari talibà ha dit a Reuters que almenys dos civils haurien mort i tres més han resultat ferits en l'explosió. Ningú no ha reivindicat fins ara el presumpte atemptat.

En el poder, des de l'agost, després que les tropes nord-americanes i de l'OTAN marxessin del país, els talibans neguen que Al-Qaida o l'Estat Islàmic estiguin actius encara al país. Però recentment l'Estat Islàmic va reivindicar alguns atacs amb bomba a la ciutat oriental de Jalalabad.

stats