Una dona sud-africana dona a llum deu nadons

Si totes les criatures sobreviuen, es tractarà d'un nou rècord mundial

Ara
2 min
Una dona embarassada durant una ecografia

BarcelonaUna dona sud-africana de 37 anys va donar a llum aquest dilluns deu fills, un fet que es podria convertir en un nou rècord mundial si tots els nadons aconsegueixen sobreviure. L'arribada al món de les deu criatures ha sigut una sorpresa, ja que la mare, Gosiame Thamara Sithole, n'esperava vuit, que són les que havien detectat els metges durant l'embaràs.

El part es va fer per cesària en una clínica de Pretòria dilluns a la nit, quan Sithole es trobava en la 29a setmana de gestació. "Són set nens i tres nenes. Estava embarassada de set mesos i set dies. Estic content i emocionat", ha dit el pare, Teboho Tsotetsi, en declaracions al diari sud-africà IOL. La mare es troba en bon estat de salut, i els nadons hauran de passar les pròximes setmanes a la incubadora.

El mes passat Sithole va explicar que a la vuitena setmana d'embaràs li havien començat a fer mal les cames. En aquell moment els metges li havien dit que esperava sexigèmins, però llavors van trobar dos fetus més, fins a un total de vuit, que inicialment no havien vist perquè estaven "en el conducte equivocat". "Ho van resoldre i des de llavors he estat bé", va explicar la mare abans del part.

Els embarassos múltiples són relativament més freqüents en casos de tractaments de fertilitat, però la mare ha assegurat que aquest no és el seu cas. La parella ja tenia dos fills, bessons, de sis anys.

Rècord mundial

Segons informa la BBC, l'organització Guinness World Records ja està estudiant el cas de Sithole davant la possibilitat que es converteixi en el part amb un nombre més elevat de criatures que aconsegueixen sobreviure. Ara mateix aquest rècord correspon a la nord-americana Nadya Suleman, que el 26 de gener del 2009 va tenir vuit fills, que ja tenen 12 anys.

El mes passat la maliana Halima Cisse va donar a llum nou nadons en un hospital del Marroc, on les criatures continuen ingressades i en bon estat. Fins llavors, en tota la història només hi havia constància de dos parts nònuples, un del 1971 i un altre del 1999, però en tots dos casos cap dels nadons no va aconseguir sobreviure més d'una setmana.

stats