PRÒXIM ORIENT
Internacional 08/10/2019

Les dones ja es poden allotjar soles als hotels a l’Aràbia Saudita

La comissió saudita de Turisme i Patrimoni Nacional ha anunciat que aixeca algunes de les restriccions

Ara
2 min
Dones saudites celebren el Dia de la Dona fent footing, un dret que acaben d'adquirir, el 8 de març de 2018.

BarcelonaEn l’intent desesperat de diversificar la seva economia, que ara es basa únicament en la venda de petroli, l’Aràbia Saudita està disposada a fer el que sigui per atreure turistes no musulmans i aconseguir una font d’ingressos complementària. La comissió saudita de Turisme i Patrimoni Nacional ha anunciat que aixeca algunes de les restriccions que hi havia fins ara al país per a les dones que hi viatgen soles o per als estrangers. A partir d’ara, una dona podrà allotjar-se en un hotel a l’Aràbia Saudita encara que viatgi sola i no l’acompanyi cap home que es faci responsable d’ella i de la seva identitat. De la mateixa manera, les parelles estrangeres podran compartir habitació als hotels sense necessitat de demostrar que estan casades. Fins ara havien d’aportar algun document que posés en evidència que eren matrimoni.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

“Tots els nacionals saudites hauran de mostrar el llibre de família o alguna prova que demostri la seva relació en el moment de reservar una habitació en un hotel. Però això no serà obligatori per als turistes estrangers. A més, totes les dones, incloses les saudites, podran allotjar-se en un hotel encara que viatgin soles només aportant un document d’identitat”, va precisar la comissió de Turisme.

Nou visat turístic

L’Aràbia Saudita, un dels països més opacs del món, va anunciar fa deu dies que començarà a emetre visats turístics per a estrangers no musulmans de 49 països que vulguin viatjar al país sense una motivació religiosa. Fins ara, la monarquia ultraconservadora bàsicament rebia pelegrins musulmans que viatgen a l’Aràbia Saudita per anar a la Meca. El nou visat turístic tindrà una validesa d’un any i serà multientrada, o sigui que el visitant podrà viatjar diverses vegades a l’Aràbia Saudita en aquells dotze mesos durant un temps màxim de 90 dies. Les dones estrangeres no estaran obligades a anar amb la típica abaia, que cobreix el cos de cap a peus, però no podran ensenyar les espatlles ni els genolls. El nou visat turístic es pot aconseguir online o quan s’arriba al país.

stats