Internacional 15/08/2012

El duc d'Edimburg és hospitalitzat

El marit de la reina Isabel II ha sigut ingressat l'hospital com a "mesura de precaució", segons el Palau de Buckingham

Efe
1 min
El duc d'Edimburg amb Elisabet II d'Anglaterra, en una imatge d'arxiu del juny del 2017. / KAREL PRINSLOO / EFE

LondresEl duc d'Edimburg, espòs de la reina Isabel II d'Anglaterra, ha sigut hospitalitzat aquest dimecres a la tarda en un centre mèdic d'Aberdeen (Escòcia) com a "mesura de precaució", segons ha informat el Palau de Buckingham. Felip d'Anglaterra, de 91 anys, ja va haver de ser ingressat el passat 4 de juny, un dia després que comencessin les celebracions pel Jubileu de Diamants de la seva dona, a causa d'una infecció de bufeta. En aquella ocasió, va estar cinc dies hospitalitzat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El duc d'Edimburg, que es trobava al castell de Balmoral amb la reina, ha sigut ingressat a l'Aberdeen Royal Infirmary, segons el Palau de Buckingham, que de moment no ha donat detalls sobre què ha motivat aquesta nova hospitalització. Segons la cadena de televisió BBC, el problema de salut de Felip de Mountbatten "no sembla seriós".

El seu metge privat l'ha visitat al castell de Balmoral i ha sigut qui ha pres la decisió d'ingressar-lo "com a mesura de precaució", d'acord amb la televisió pública britànica.

Dilluns passat, el duc d'Edimburg va realitzar una visita oficial a l'illa de Wight (sud d'Anglaterra). Prèviament va participar al costat de la reina en la inauguració dels Jocs Olímpics de Londres, el 27 de juny. El marit d'Isabel II, que durant dècades ha presumit de bona salut, ha sigut hospitalitzat en tres ocasions des del desembre de 2011.

Felip de Mountbatten, que va néixer a l'illa grega de Corfú el 10 de juny del 1921, és el consort més longeu en la història de la monarquia britànica. Porta 64 anys casat amb la reina Isabel II, amb qui té quatre fills –Carles, Anna, Andreu i Eduard–, vuit néts i dues besnétes.

stats