Internacional 30/09/2016

Duterte es compara ell mateix amb Hitler

"Hitler va massacrar a tres milions de jueus. Ara hi ha aquí tres milions d'addictes. M'agradaria massacrar a tots", diu el president de Filipines

Efe
2 min
Duterte es compara ell mateix amb Hitler

ManilaEl president de Filipines, Rodrigo Duterte, s'ha comparat a ell mateix amb Adolf Hitler aquest divendres, tot assegurant que vol matar els tres milions de drogaddictes al seu país, tal com el dictador nazi va matar els jueus.

"Hitler va massacrar a tres milions de jueus. Ara hi ha aquí tres milions d'addictes. M'agradaria massacrar a tots", ha dit Duterte a la premsa en tornar de un viatge oficial de dos dies a Vietnam. "Si Alemanya tenia a Hitler, Filipines tindrà les meves víctimes, que voldria que fossin tots els criminals per acabar amb el problema d'aquest país i salvar la pròxima generació de la perdició", ha afegit.

Alhora, Duterte ha tornat a carregar contra els Estats Units i la Unió Europea per les seves crítiques a la seva violenta campanya contra les drogues, que segons xifres oficials ha deixat més de 3.500 morts des del passat 30 de juny, quan el mandatari va prendre possessió del seu càrrec.

"Els EUA i UE, em podeu dir el que vulgueu però a mi mai m'ha agradat la hipocresia com a vosaltres", ha exhortat el president filipí, alhora que criticava la resposta europea a la crisi dels refugiats sirians. "Tanqueu les vostres portes, és hivern i ells són immigrants escapant del Pròxim Orient. Permeteu que es podreixin, però esteu preocupats per la mort de 1.000, 2.000 o 3.000 persones a Filipines?", s'ha preguntat.

En les últimes setmanes Duterte ha criticat obertament als EUA, l'ONU i la UE després que tots ells condemnessin la violació dels drets humans que du a terme el seu govern en la campanya contra les drogues. Entre altres perles, el mandatari filipí, que s'ha negat a reunir-se amb el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha titllat l'ONU d'"inútil" i ha amenaçat amb treure a les Filipines de l'organització.

Duterte va guanyar folgadament les eleccions presidencials al seu país amb la promesa electoral d'acabar amb la droga i la delinqüència en els primers sis mesos de mandat, i des de llavors ha instat en nombroses ocasions a la policia i els ciutadans a matar narcotraficants i consumidors de drogues.

stats