Internacional 07/08/2014

Arriba a Madrid el religiós espanyol infectat d'Ebola

Miguel Pajares i la missionera Juliana Bohi estan ingressats en un pavelló d'aïllament de l'hospital Carlos III de Madrid. S'han activat tots els protocols marcats per l'Organització Mundial de la Salut

Efe
2 min
El religiós espanyol infectat d'Ebola arriba a l'hospital Carlos III de Madrid / EFE

MadridEl religiós espanyol Miguel Pajares, infectat d'Ebola, i la missionera Juliana Bohi han ingressat aquest matí de dijous a l'hospital Carlos III de Madrid per rebre tractament.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Dues ambulàncies equipades amb mitjans d'aïllament biològic han traslladat els dos pacients des de la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid) fins a l'hospital, on han ingressat al voltant de les 09.30 hores. Els dos pacients han accedit a l'hospital per una porta diferent de l'habitual mentre un helicòpter de la Policia Nacional sobrevolava la zona.

El religiós, de 75 anys, està internat en un pavelló d'aïllament, a la planta 6 del Carlos III, que ofereix habitacions de pressió negativa amb un circuit especial d'entrada i de sortida dels sanitaris, i amb dutxa per abans i després de posar-se la vestimenta de seguretat. També s'han activat els protocols marcats per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que garanteixen un risc mínim per a l'atenció als pacients amb aquest tipus de malalties infeccioses.

La resta de l'hospital funciona amb normalitat, i des de primera hora del matí s'han anat incorporant als seus llocs de treball el personal sanitari i administratiu del centre, mentre que diversos camions descarregaven mercaderia a la cafeteria o al servei de bugaderia.

Prop d'una dotzena de pacients als quals no se'ls havia anul·lat la cita han acudit a fer-se anàlisis clíniques i, després de ser informats de la situació, han abandonat l'hospital.

La directora general de Salut Pública, Mercedes Vinuesa, va explicar ahir que s'han fet tots els tràmits perquè "la seguretat estigui absolutament garantida per a tota la societat i tots els espanyols".

Un avió medicalitzat i amb totes les mesures de seguretat

L'avió de l'exèrcit de l'aire espanyol que ha repatriat des Libèria el religiós espanyol Miguel Pajares, infectat pel virus de l'Ebola, i la monja d'origen guineà i passaport espanyol Juliana Bohi, ha arribat a la base de Torrejón de Ardoz (Madrid) a les 08.10 hores d'aquest dijous, segons ha informat a Efe el ministeri de Sanitat.

L'Airbus A310, equipat amb totes les mesures mèdiques i de seguretat per evitar contagis a la tripulació i al personal mèdic que viatja amb el missioner infectat, s'ha enlairat a les 02.30 hores des de l'aeroport de Monròvia (Libèria), on havia arribat cap a les 18.30 hores d'ahir des Madrid.

Miguel Pajares, originari de Toledo i de 75 anys, ha estat aïllat des de divendres passat a l'hospital San José de Monròvia, a Libèria, juntament amb cinc persones més, després de la mort del seu director, el germà Patrick Nshamdzea, a qui el religiós espanyol va cuidar.

El malalt ja havia declarat a Efe, abans de conèixer que estava infectat, el seu desig de ser traslladat a Espanya per rebre una atenció sanitària adequada.

"M'agradaria [anar a Espanya], perquè tenim molt mala experiència amb el que ha passat aquí. Aquí estem abandonats i no ens satisfan. Volem anar a Espanya i que ens tractin com a persones, com Déu mana", va comentar llavors el religiós.

stats