EGIPTE
Internacional 11/10/2011

Crisi de govern a Egipte per la massacre copta

Hazem Beblawi, també titular de finances del govern interí, ha presentat la seva renúncia al primer ministre del país, Essam Xaraf, després de només tres mesos en el càrrec. El mariscal de la junta militar que dirigeix el país, però, li ha negat la decisió

Agències
1 min
El vice-primer ministre egipci, Hazem Beblawi. EFE

CaireCrisi de govern a Egipte arran dels enfrontaments entre forces de seguretat i cristians coptes al Caire la nit de diumenge, en què van morir 26 persones. Després de les denúncies de dilluns, aquest dimarts han arribat les dimissions.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El vice-primer ministre egipci, Hazem Beblawi, també ministre de finances, ha presentat la seva renúncia pel seu desacord amb la gestió governamental dels disturbis. Però després d'una reunió de mitja hora amb el mariscal Hussein Tantawi, cap de les forces armades i líder de la junta militar que dirigeix el país des de la caiguda del dictador Hosni Mubàrak, s'ha retractat de la decisió.

El vice-primer ministre ha presentat la seva renúncia al primer ministre egipci, Essam Xaraf. “Malgrat que el govern no n'és el responsable directe, la responsabilitat recau, en última instància, sobre nosaltres”, ha dit Beblawi segons el cita l'agència MENA. Segons la junta militar, d'altra banda, Xaraf també ho hauria fet, junt a la resta del gabinet, "com a decisió simbòlica".

Almenys 26 persones van morir aquest cap de setmana i més de 300 van resultar ferides en els enfrontaments entre l'exèrcit i milers de manifestants cristians que es manifestaven davant la seu de la radio-televisió egípcia en protesta per la crema d'una església copta al sud del país.

stats