L'anunci de Vodafone a Egipte, un codi secret per cometre atemptats?

La fiscalia de seguretat investiga l'anunci de Nadal de la companyia

Conté l'anunci de Vodafone a Egipte un codi secret per cometre atemptats? És la pregunta que es fa la fiscalia de seguretat del país, que ha obert una investigació per determinar si l'anunci de Nadal de la companyia de telefonia dóna instruccions, de forma encoberta, sobre com fer un atemptat amb bomba.

La investigació s'ha obert després de la denúncia d'un músic, que assegura que l'anunci, fet amb titelles, no té res d'innocent sinó que, ben al contrari, la seva motivació és sinistra. Segons el músic, els guarniments de l'arbre representen bombes, i l'anunci dóna instruccions als seguidors més extremistes dels Germans Musulmans.

La companyia ho nega, i assegura que la denúncia del músic, un raper de 25 anys contrari als Germans Musulmans, entra dins de la categoria de la "ciència-ficció". Vodafone insisteix que l'acusació no és res més que "l'opinió personal" d'una persona que està provocant problemes a la reputació de la companyia.

En el polèmic anunci es pot veure com Abla Fahita, un popular titella egipci, parla per telèfon amb un amic a qui demana que trobi la SIM del telèfon del pare, recentment mort.

La notícia que la fiscalia de seguretat està investigant l'anunci per si conté informació secreta ha estat objecte de mofa a les xarxes socials del país, i els usuaris insten la policia a detenir el "pèrfid" titella, membre dels Germans Musulmans.