Els Germans Musulmans, declarats “grup terrorista”

La policia egípcia deté una seixantena d'islamistes en diferents zones del país després de l'atemptat suïcida que dimarts va deixar tretze morts a Mansura

El Consell de Ministres d'Egipte ha declarat aquest dimecres els Germans Musulmans " grup i organització terrorista". El viceprimer ministre i titular d'Ensenyament Superior, Hosam Isa, ha dit que el govern ha pres la decisió després que dimarts un atac suïcida contra una seu policial causés almenys tretze morts i 134 ferits a la ciutat de Mansura, al delta del riu Nil.

La declaració dels Germans Musulmans com a grup terrorista es basa en l'article 86 del Codi Penal, que estipula les condemnes per als que atempten contra l'Estat. D'aquesta manera, Egipte aplicarà les sancions estipulades per la llei contra el terrorisme contra aquelles persones que participin en les activitats del grup, les financiïn o facin propaganda al seu favor mitjançant qualsevol mitjà. També se sancionarà els que s'uneixin al grup o hi estiguin vinculats.

El destituït president Mohammad Mursi, desallotjat del poder pels militars el passat 3 de juliol, va renunciar a la militància en els Germans Musulmans després de guanyar les eleccions del 2012. Els Germans Musulmans i grups afins han convocat en els últims mesos nombroses protestes a les universitats en contra del cop militar que va destituir el Mursi. Algunes d'aquestes protestes han derivat en disturbis .

El grup extremista 'Ansar Beit al Maqdis' (Seguidors de la Casa de Jerusalem) ha reivindicat aquest dimecres l'atac que dimarts va matar almenys 13 persones en l'atemptat suïcida de Mansura. Segons el grup, l'atemptat és la "resposta a les pràctiques del règim apòstata que lluita contra la llei islàmica". Els Germans Musulmans havien condemnat l'atemptat i criticat els grups polítics i membres del Govern que els havien vinculat amb aquesta acció.

Detencions massives

D'altra banda, les forces de seguretat egípcies han detingut aquest dimecres una seixantena de membres i partidaris dels Germans Musulmans en batudes llançades en diverses zones del país. Els arrestats, entre els quals hi ha dos imams, estan acusats de causar disturbis i incitar a la violència. També ha estat detingut qui va ser primer ministre del destituït president Mohammad Mursi, Hisham Qandil.