Així seguirem les eleccions dels EUA des de l’Ara.cat

Un equip de la redacció informarà durant tota la nit de l'escrutini minut a minut i a les set del matí llançarà un PDF especial que complementarà l'edició en paper

Qui serà el nou president dels EUA? La incògnita, si no hi ha cap imprevist, es resoldrà aquesta matinada que ve, hora catalana, i el desenllaç el podreu seguir en directe a través de l’Ara.cat. Durant tota la nit, la redacció de l’ARA farà el seguiment en temps real de l’escrutini, estat per estat, fins a arribar a sumar els vots necessaris per declarar un guanyador.

Podràs seguir un 'Minut a minut' i un mapa actualitzat en temps real amb els resultats, a més de tota la informació d'anàlisi i de context que et calgui.

Interactiu especial 'Clinton vs. Trump'

A partir de la mitjanit, hora catalana, es començaran a saber els primers resultats però no serà fins a les dues de la matinada que tancaran la majoria de col·legis electorals de la costa est dels EUA, on es concentren la majoria dels estats que ballen, els que realment tenen la clau de la Casa Blanca.

Serà a partir d’aquell moment que les calculadores trauran fum a la recerca de la suma màgica: els 270 delegats que donaran el triomf al candidat que els aconsegueixi. És difícil de predir quan s’arribarà a aquesta xifra però s’espera que, si el recompte avança a bon ritme, sigui abans de les 6 del matí, les 12 de la nit a la costa est dels EUA. És tradició que, un cop conegut el resultat, el futur president o presidenta faci el seu discurs de victòria.

A les 7 del matí, l’ARA publicarà una edició especial en PDF, que es podrà descarregar gratuïtament, que recollirà la informació i les claus de la nit electoral, amb cròniques des de Washington i Nova York, tots els resultats i diferents anàlisis per interpretar el resultat final.