Internacional 13/11/2016

Clinton culpa de la seva derrota electoral el cap de l'FBI

L'excandidata demòcrata creu que la reobertura de la investigació per l'afer dels correus electrònics va aturar l'impuls de la seva campanya

Efe
2 min
La candidata demòcrata, Hillary Clinton, al costat del seu marit, Bill, va reconèixer que la derrota era dolorosa i que ho seria per molt de temps.

WashingtonL'excandidata a la presidència Hillary Clinton ha acusat el cap de l'FBI, James Comey, de ser un dels principals responsables de la seva derrota electoral per haver reobert la investigació sobre els seus correus electrònics dies abans dels comicis.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una trucada telefònica amb donants de la seva campanya, que es va filtrar a mitjans com 'The Washington Post', Clinton ha fet responsable de la seva derrota el director de l'FBI, que 11 dies abans de les eleccions va anunciar una nova investigació sobre l'ús d'un servidor privat de correu electrònic quan era la secretària d'Estat nord-americana.

Durant la trucada, Clinton ha considerat que la decisió de Comey va tornar a posar l'atenció mediàtica en els correus electrònics i va impedir a la demòcrata tancar la campanya amb un missatge optimista, que havia de seduir els votants indecisos. Aquestes són les declaracions més extenses que ha fet l'excandidata a la presidència des del seu discurs a Nova York, després que es confirmés la victòria de Trump a les eleccions dels EUA.

Hillary Clinton reconeix amb dolor la seva derrota"Hi ha moltes raons per les quals una decisió com aquesta no té èxit", va admetre Clinton, segons un donant que va transmetre les declaracions a la premsa nord-americana. Segons la candidata, la carta de Comey va despertar acusacions sense fonament i va aturar el pols de la seva campanya, que es va haver de defensar contra els atacs de Trump per la nova investigació.

Dos dies abans de les eleccions, Comey va tornar a sorprendre l'opinió pública dels EUA quan va anunciar que l'FBI donava per tancada la investigació contra Clinton, ja que no hi havia cap element per incriminar-la. Per a Clinton, aquest segon moviment es va convertir en "una veritable motivació per als votants de Trump", que van defensar que el sistema mentia per protegir els interessos de les elits polítiques i afavorir la demòcrata.

"Trump va passar-se els últimes quatre dies de la seva campanya amb atacs personals cap a mi, i aquest és el resultat", ha conclòs Clinton. La demòcrata ja va protagonitzar una breu conferència telefònica amb voluntaris, als quals va agrair la seva feina i va animar a "seguir lluitant". No obstant això, l'excandidata va admetre que havien estat "uns dies molt, molt durs" per a ella.

stats