Internacional 08/08/2018

S'eleven a 131 els morts pel terratrèmol a l'illa indonèsia de Lombok

1.467 persones han hagut de ser hospitalitzades per ferides i hi ha 156.000 desplaçats

Efe
1 min
Una dona i un nen, sobre una casa esfondrada pel terratrèmol

YakartaLes autoritats d'Indonèsia han elevat avui a 131 els morts en el terratrèmol de magnitud 6,9 que va sacsejar diumenge l'illa de Lombok. Milers d'afectats esperen refugi, aigua i aliments, després d'haver perdut casa seva.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El portaveu de l'Agència Nacional de Gestió de Desastres (BNPB), Sutopo Purwo Nugroho, ha dit en roda de premsa que 1.467 persones han hagut de ser hospitalitzades per ferides i ha elevat a 156.000 el nombre de desplaçats.

La majoria de les víctimes mortals van succeir al nord de Lombok, la zona més pròxima a l'epicentre, on s'han esfondrat prop de 42.000 cases i edificis. La resta de morts s'han trobat a la zona occidental i oriental de Lombok, a Mataram, al centre, i a Denpasar, a l'illa de Bali. Els serveis d'emergències encara esperen trobar supervivents i recuperar cadàvers.

Desenes de ferits són atesos en tendes de lona improvisades a prop de l'hospital de Tanjung, ja que el centre hospitalari ha quedat inutilitzable i ha hagut de ser desallotjat. A la carretera que porta al nord es poden veure veïns demanant diners amb caixes de cartró per ajudar les víctimes.

La tragèdia ha tornat a Lombok una setmana després que un altre sisme colpegés l'illa i deixés 16 morts, 355 ferits i 1.500 edificis destruïts. Indonèsia es troba sobre una àrea de gran activitat sísmica i volcànica i pateix prop de 7.000 terratrèmols l'any, la majoria moderats.

stats