Internacional 17/09/2013

Una enquesta a Alemanya dóna un empat entre l'aliança de Merkel i l'oposició

L'estudi arriba a 5 dies de les eleccions legislatives al país. Angela Merkel segueix sent la millor posicionada per continuar com a cancellera

Efe
1 min

BerlínUna nova enquesta a Alemanya dóna aquest cop un empat entre la coalició de govern de la cancellera Angela Merkel i els partits de l'oposició.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'enquesta ha estat difosa per l'institut Forsa a cinc dies de les eleccions generals al país.

La coalició de Merkel, formada per tres partits, sumaria el 44% dels vots. El partit de Merkel, la Unió Cristianodemòcrata (CDU), juntament amb el seus aliats de la Unió Socialcristiana (CSU), obtindria el 39% dels vots. El Partit Liberal (FDP), el soci menor de la coalició, sumaria un 5% dels vots.

També obtindrien un 44% la resta dels partits de l'oposició junts, majoritàriament d'esquerres. El Partit Socialdemòcrata (SPD) obtindria un 25% dels vots; el partit de l'Esquerra, un 10%, i els Verds, un 9%.

Tot i l'empat, els socialdemòcrates i els Verds han descartat una coalició amb el partit d'Esquerra, fet que no els atorgaria la majoria suficient per governar. Aquesta decisió facilitaria el camí d'Angela Merkel per ser reelegida cancellera.

La resta de vots se'ls repartirien els altres partits, que no arribarien al 5% mínim de vots per tenir representació parlamentària.

stats