Internacional 03/10/2018

L'erupció d'un volcà amenaça Indonèsia amb un altre desastre

Per ara no s'han registrat víctimes mortals. Les autoritats han establert un perímetre de seguretat

Agències
1 min
El volcà Sotupan d'Idonèsia a entrat en erupció una setmana després del tsunami.

Palu (Indonèsia)El volcà Sotupan, situat al nord de l'illa de Cèlebes, a Indonèsia, ha entrat en erupció aquest dimecres, cosa que ha obligat les autoritats del país asiàtic a elevar el nivell d'alerta a la zona a 3, en una escala de 4. El volcà és a uns 600 quilòmetres de la mateixa illa afectada divendres passat per un terratrèmol de magnitud 7,5 seguit d'un tsunami que ha causat més de 1.400 morts.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Sotupan ha llançat una columna de fum i cendra de 4.000 metres que es desplaça cap a l'oest del volcà, on les autoritats han establert un radi de seguretat de 4 quilòmetres al voltant del cràter, ha indicat l'agència de prevenció de desastres, BNPB.

L'activitat del Sotupan coincideix amb la de l'Anak Krakatau, situat a l'estret de Sunda, entre les illes de Sumatra i Java, que en les últimes setmanes ha registrat desenes d'erupcions.

El portaveu de BNPB, Sutopo Purwo Nugroho, ha dit que no hi ha perill fora del perímetre de seguretat.

Indonèsia té més 400 volcans en prop de 17.000 illes, dels quals 129 estan actius i d'aquests 65 són considerats perillosos.

L'arxipèlag indonesi s'assenta dins de l'anomenat Anell de Foc del Pacífic, una zona de gran activitat sísmica i volcànica, i que és sacsejada per uns 7.000 tremolors a l'any, la majoria d'escassa magnitud.

stats