Internacional 16/10/2014

Espanya entra al Consell de Seguretat de l'ONU

Els membres de l'Assemblea General l'escullen en tercera votació, deixant fora a Turquia

Agències
1 min
Reunió de l'Assemblea General de les Nacions Unides el 29 de setembre a Nova York

BarcelonaEspanya ha entrat per primer cop al Consell de Seguretat de l'ONU, amb 132 dels 193 vots de l'Assemblea General. Ha estat escollida en tercera votació, i ocuparà el càrrec per un període de 2 anys. Aquesta elecció ha deixat fora Turquia, que també aspirava a un seient en aquest organisme.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'Assemblea General de l'ONU ha escollit aquest dijous els 5 nous membres no permanents del Consell de Seguretat, en substitució als que abandonaran l'òrgan a finals d'any.

En la primera votació han estat escollits els altres quatre països que cobriran les vacants: Veneçuela, Nova Zelanda, Malàisia i Angola.

Espanya i Turquia han hagut de disputar-se l'últim seient en una segona i tercera ronda de votacions ja que en la primera han obtingut 121 i 109 vots, respectivament. I en la segona 120 i 73. La majoria necessària és 129, dos terços de l'Assemblea. Finalment, en tercera votació, Espanya ha obtingut 132 vots, Turquia s'ha quedat amb 60 i s'ha produït una abstenció.

Els cinc països escollits ocuparan el càrrec durant el període 2015-2016.

Les votacions s'han fet manualment entre els 193 membres de l'ONU, encapçalats pel president de l'Assemblea General, l'ugandès Sam Kutesa.

stats