Estats Units

Assalten la casa de Nancy Pelosi i agredeixen el seu marit

La policia confirma que l'atac va ser "intencional"

ARA
2 min
La presidenta de la Cambra de Representants dels EUA, Nancy Pelosi, i el seu marit, Paul Pelosi, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaUn home va ser detingut aquest divendres després d'haver entrat a la residència de la presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi, i haver atacat amb un martell el seu marit, Paul Pelosi, de 82 anys. L'individu, que la policia ha identificat com David Depape, de 42 anys, va entrar a la casa, a la ciutat de San Francisco, i va atacar "violentament" l'home, que va haver de ser operat per una fractura al crani i diverses ferides greus a un braç i a les mans. Aquest dissabte, el portaveu de la política demòcrata, Drew Hammill, ha informat que Pelosi ha superat amb èxit l'operació i que els metges "esperen una recuperació total".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"No ha sigut un acte casual, ha sigut intencional", ha assegurat el cap de policia de San Francisco, William Scott, en una roda de premsa. La presidenta de la Cambra era a Washington quan van tenir lloc els fets. L'atacant, que s'enfrontarà a una acusació d'intent d'homicidi, hauria assaltat el domicili amb la intenció de trobar la política nord-americana. "On és la Nancy?", hauria preguntat. En l’assalt al Capitoli del 6 de gener de 2021 es va sentir el mateix crit entre la multitud que buscava dins l’edifici la líder parlamentària dels demòcrates.

La investigació continua oberta, però se sap que l'agressor va forçar l'entrada per la porta de darrere de la casa. La policia va rebre una trucada d'avís a dos quarts de tres de la matinada de divendres; quan els agents van arribar, van trobar-se Paul Pelosi i l'agressor forcejant a l'entrada, amb un martell a les mans. L'atacant va colpejar Pelosi "almenys" una vegada, abans de ser detingut per la policia, segons ha narrat Scott.

Cal recordar que Nancy Pelosi, que té la mateixa edat que el seu marit, és la segona en la línia de successió presidencial després de la vicepresidenta, Kamala Harris, i també és un dels noms demòcrates més odiats pels seguidors més radicals de l'expresident Donald Trump. A banda de ser la presidenta de la Cambra de Representants, també és candidata per a un districte de Califòrnia als comicis de mig mandat del 8 de novembre.

Segons la cadena CNN l'agressor va intentar lligar el marit de Pelosi, "fins que Nancy torni a casa", després d'haver publicat continguts d'ultradreta i conspiratoris, inclòs textos que asseguraven que l'expresident Donald Trump no va perdre les eleccions de 2020 sinó que algú va manipular els vots. L'agència AFP assegura que havia buscat la residència de la líder demòcrata i que va arribar a trencar una finestra.

stats