Estats Units

“Corre, amaga't, lluita”: la consigna de la policia en el tiroteig a Michigan que ha deixat almenys tres morts

El succés ha tingut lloc a la universitat estatal i el presumpte tirador s'ha acabat suïcidant, segons la policia

2 min
Dispositiu policial arran del tiroteig a la universitat a Michigan

BarcelonaAlmenys tres persones han mort i cinc més han estat ferides de gravetat aquest dilluns a la nit en un doble tiroteig a la Universitat Estatal de Michigan. El presumpte autor dels fets, un home de 43 anys sense vincles aparents amb el centre educatiu, ha estat localitzat posteriorment fora del campus, on s'hauria suïcidat, segons ha informat el xèrif encarregat de la policia de la universitat, Chris Rozman, en roda de premsa. "El que hem viscut aquesta nit ha sigut un malson", ha dit.

La tragèdia s'ha allargat durant unes quatre hores, durant les quals s'han sentit trets en dos punts del campus universitari, situat a la ciutat d'East Lansing. La policia ha enviat una alerta als estudiants cap a dos quarts de nou del vespre (hora local) en què els deia "Corre, amaga't, lluita" –una consigna utilitzada habitualment en casos de tiroteig–, i també ha difós imatges del sospitós captades per les càmeres de seguretat. El missatge policial el descrivia com un home de "baixa estatura, amb sabates vermelles i jaqueta texana, que porta una gorra de beisbol de color blau marí amb una visera més clara".

Imatge del presumpte autor del tiroteig a Michigan.

Cap a les 00.30 h, finalment, s'ha localitzat fora del recinte universitari el presumpte tirador, mort per una "ferida de bala autoinfligida", segons la policia. Ara per ara es desconeixen els motius de l'atac, que ha tingut lloc en una de les universitats més grans del país, amb més de 50.000 estudiants. Els cinc ferits han estat traslladats a un hospital proper i segons el xèrif Rozman tenen ferides "potencialment letals". "Les cinc víctimes de l'Hospital Sparrow estan crítiques", afegia des del seu perfil oficial a Twitter.

La governadora de Michigan, Gretchen Whitmer, ha enviat també a través de les xarxes socials tot el suport a la comunitat afectada. "Abracem la comunitat espartana aquesta nit", ha dit, fent referència al logotip dels equips esportius de la universitat, on tant les classes com la resta d'activitats s'han suspès durant les pròximes 48 hores.

stats