Successos

Milionaris, científics i aventurers: qui són els cinc homes morts al submarí del 'Titanic'

El viatge costava 228.000 euros per submergir-se a 4.000 metres de profunditat

ARA
2 min
La coberta del Titànic al fons de l'Oceà

BarcelonaA bord del Titan, el submarí que porta turistes a les restes del Titanic que va desaparèixer diumenge, hi van cinc persones. La tripulació va perdre contacte amb el vaixell mare de l'empresa OceanGate, que organitza aquestes excursions, una hora i 45 minuts després d'haver-se submergit per arribar als gairebé 4.000 metres de profunditat on hi ha les restes del transatlàntic sinistrat el 1912. Després de quatre dies de cerca, els equips de rescat vaan trobar les restes de l'aparell al fons del mar, a menys de 500 metres de les del Titanic, i tots cinc es van donar per morts.

Hamish Harding

Hamish Harding

Aquest magnat britànic de 58 anys és el president de la companyia d'avions Action Aviation, amb seu als Emirats Àrabs. Va participar en el cinquè vol espacial tripulat de la firma de Jeff Bezos. Aquest cap de setmana havia explicat a les xarxes socials que viatjaria al Titanic i va advertir que després d'un dels pitjors hiverns a la zona de les últimes dècades la tripulació del submergible intentaria l'exploració aprofitant una finestra de bon temps i incorporant-hi millores tècniques. Pilot i aventurer, té quatre rècords Guinness, entre els quals d'haver creuat en avió la Terra, de pol a pol. També el de "més temps dedicat a travessar la part més profunda de l'oceà en una sola immersió".

Shahzada i Suleman Dawood

Shahzada Dawood i el seu fill Suleman Dawood.

Shahzada Dawood (48), un dels homes més rics del Pakistan, i el seu fill viatgen al submarí. Dawood vivia amb la seva família al Regne Unit i patrocinava l'institut SETI, que treballa per comprendre l'origen de l'univers. També era membre de la fundació del Príncep Carles. És vicepresident d'Engro, una gran empresa de fertilitzants. El seu fill Suleman, de 19 anys, també s'havia unit a l'aventura.

Paul-Henri Nargeolet

Paul-Henry Nargeolet

Se'l considerava un dels principals experts mundials en el Titanic. Amb més de dues dècades d'experiència a l'Armada francesa, on va ser comandant fins que es va retirar, va dirigir la primera expedició per reflotar les restes del transatlàntic el 1987. Tenia 73 anys.

Stockton Rush

Stockton Rush

Amb 61 anys, era el fundador i conseller delegat d'OceanGate Expeditions, l'empresa organitzadora del viatge. També havia impulsat una fundació sense afany de lucre que treballa en la projecció de tecnologia per impulsar troballes en l'àmbit de les ciències marines, la història i l'arqueologia. Quan tenia només 19 anys es va convertir en el pilot de jets més jove a obtenir la màxima graduació a l'escola de formació de United Airlines. El 1989 va construir ell mateix un avió experimental i també va dissenyar el seu propi submarí de dues places.

stats