Estats Units

Una persona es cala foc a si mateixa davant el tribunal de Manhattan on es jutja Trump

Els serveis d'emergència ja s'han emportat la persona

2 min
Un policia intenta apagar l'home que s'ha calat foc davant de l'edifici on se celebra el judici contra Trump.

WashingtonUna persona s'ha calat foc a si mateixa davant del jutjat de Manhattan, a Nova York, on s'està duent a terme el judici de Donald Trump pel cas Stormy Daniels. El moment del succés ha sigut enregistrat en directe per la CNN. Es desconeix si el fet té alguna relació amb el judici o es tracta d'un acte de protesta. Segons Associated Press els serveis d'emergència ja s'han emportat l'individu.

Aquest dilluns ha començat el judici contra Trump per falsificar els pagaments a l'actriu porno Stormy Daniels a canvi que mantingués en secret que havien mantingut relacions. Les imatges del magnat entrat a la sala de justícia són importants per dos fets: es tracta de la primera vegada en la història dels Estats Units en què un expresident s'asseu al banc dels acusats per un cas criminal, i és l'únic dels quatre casos penals contra ell que ha aconseguit arrencar malgrat l'estratègia de la defensa de posposar els judicis inundant els tribunals.

En total, Trump s'enfronta a 34 delictes, entre els quals el de falsificació de documents li podria costar fins a quatre anys de presó segons les lleis de l'estat de Nova York. L'actua exadvocat de Trump, Michael Cohen, va ser qui es va encarregar de fer el pagament a l'actriu i va confessar que en total li va donar 130.000 dòlars. Trump va ocultar aquesta transacció sota el concepte de "despeses legals".

La primera setmana del procés judicial s'ha centrat en l'elecció dels 12 membres del jurat que s'encarregaran de dictaminar si Trump és culpable o no. Tot i que s'esperava que fos un procés que podia allargar-se setmanes, aquest divendres ja s'han seleccionat les dotze persones d'entre els centenars de candidats que resideixen a Manhattan i havien sigut cridats com a potencials membres del jurat.

El judici pel cas de Stormy Daniels és l'únic que té garanties de resoldre's abans de les eleccions del 5 de novembre. Els altres dos casos federals (el dels papers de Mar-a-Lago i el de l'assalt al Capitoli) i l'estatal per intentar canviar els resultats electorals de Geòrgia podrien acabar posposant-se fins després del novembre.

stats