Estats Units

Set morts en el segon tiroteig a Califòrnia en tres dies

Un treballador d'una granja de bolets hauria atacat els seus companys, segons la policia

ARA
2 min
L'arrest del presumpte autor del tiroteig de Half Moon Bay aquest dilluns a Caliòrnia, Estats Units

BarcelonaAlmenys set persones han mort i una ha quedat greument ferida en dos tirotejos a Half Moon Bay, una ciutat de poc més d'11.000 habitants situada 19 quilòmetres al sud de San Francisco, a Califòrnia. El sospitós, un home de 67 anys, s'ha lliurat a les autoritats poc després dels atacs, segons ha confirmat la xèrifa del comtat de San Mateo, Christina Corpus. L'atac arriba només dos dies després que un home de 72 anys assassinés a trets onze persones en una discoteca de la localitat de Monterey Park, també a Califòrnia, durant la celebració de l'Any Nou Xinès.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La policia va trobar quatre víctimes mortals a prop d'una granja de bolets i tres més en una localització propera aquest dilluns a la nit. Hi ha una vuitena víctima amb ferides greus, que va ser hospitalitzada en estat crític. Les autoritats creuen que tant les víctimes com l'atacant eren treballadors de la granja de bolets i d'un hivernacle ubicats a prop del lloc dels fets, però de moment no han informat de les motivacions del tiroteig. Tots eren americans d'origen xinès, un detall que coincideix amb la massacre de dissabte a Monterrey.

El presumpte autor, identificat com a Zhao Chunli, va conduir fins a l'aparcament d'una de les oficines de la xèrifa a Half Moon Bay. Les autoritats creuen que hi havia anat per entregar-se. Tres agents de policia es van acostar al cotxe, aixecant les armes, l'home va baixar del vehicle i va ser immediatament arrestat, segons es veu en un vídeo compartit per mitjans locals. A dins del cotxe, hi van trobar una pistola semiautomàtica que podria haver utilitzat per a l'atac. Corpus ha explicat que el sospitós, una vegada detingut, "cooperava completament" amb la investigació.

Un grup de menors que havien sortit de l'escola feia poca estona i vivien prop de la zona van presenciar l'atac en directe. "És una tragèdia que passa massa sovint", es va lamentar Corpus. "És horrorós que la canalla ho hagi de veure", va reblar.

"Tragèdia rere tragèdia"

Tots dos tirotejos tenen en comú que els presumptes autors, a més de tenir origen asiàtic, estan en edat de jubilació, és a dir, són molt més grans del que és habitual entre els perpetradors d'aquest tipus d'actes als Estats Units. El governador de Califòrnia, Gavin Newsom, estava en plena visita als ferits durant l'incident de dissabte a Monterey Park quan se'l va informar de la nova massacre al nord de l'estat. "Tragèdia rere tragèdia", va dir a Twitter.

No gaire més tard, s'informava d'un tercer tiroteig a l'estat, aquest cop a la ciutat d'Oakland, també a prop de San Francisco, on una persona va morir i set més van quedar ferides. La policia ha donat pocs detalls d'aquest cas, que podria tractar-se d'una disputa entre bandes organitzades, tenint en compte les circumstàncies. Quan van arribar al lloc dels fets, els agents van trobar diversos casquets de bala, però cap víctima. Després, la policia va confirmar que hi havia hagut vuit ferits de bala, que van ser traslladats a hospitals de la zona, i que un d'ells havia mort.

stats