Estats Units

Trump: "Putin i Xi Jinping són persones de primera; Biden, no"

L'expresident, en la seva primera entrevista, diu que els treballadors dels jutjats "ploraven" i li deien "Ho sento"

Sònia Sánchez
2 min
Donald Trump a New York anant a declarar davant del fiscal general

BarcelonaEl controvertit presentador de la Fox Tucker Carlson, altaveu de les teories més ultres i un dels assenyalats en la denúncia contra la cadena per haver mentit sobre els resultats electorals del 2020, ha fet la primera entrevista a Donald Trump després de la seva declaració com a imputat als jutjats.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'expresident dels EUA, que està acusat d'haver violat la llei electoral en pagar pel silenci de l'actriu porno Stormy Daniels durant la campanya del 2016, ha assegurat que els treballadors ploraven mentre li recollien les dades. "La gent que treballa allà rep assassins, veuen de tot. És un lloc molt dur. I ploraven. Ploraven de veritat, i em van dir: «Ho sento»". Fonts del jutjat ja han desmentit aquesta versió a la BBC.

Trump ha parlat durant una hora de la guerra d'Ucraïna i ha lloat tant el president rus, Vladímir Putin, de qui ha dit que és una persona "molt intel·ligent", com el líder de la Xina, Xi Jinping, a qui ha qualificat de "molt brillant". "Són dues persones de primera, el nostre –en referència a Joe Biden– no és de primera, mai ho ha estat. Aquests dos estan donant el màxim", ha dit sobre Putin i Xi. I ha afegit: "Si anessis per tot Holywood buscant algú que fes el paper del president Xi no el trobaries, perquè no hi ha ningú així: l'aspecte, el cervell, tot plegat... Teníem una gran relació", ha dit.

Fins i tot ha arribat a elogiar el dictador de Corea del Nord, Kim Jong-un, pel control que té sobre la seva població. Ha dit que és un líder "molt llest" perquè "va dominar un país de gent intel·ligent quan era encara molt jove i en té un control total, i això no és fàcil".

La demanda contra la Fox

L'entrevista ha provocat moltes crítiques contra el presentador de la Fox Tucker Carlson per haver descrit Trump, durant la trobada, com a "moderat, sensible i savi", quan les filtracions fetes públiques pel cas de difamació contra la Fox revelen que en privat Carlson va descriure l'expresident com "una força demoníaca, un destructor". "L'odio apassionadament", havia arribat a dir Carlson en un d'aquests missatges.

Les filtracions formen part de la demanda contra la cadena feta per l'empresa Dominion, fabricant de les màquines de votació de molts estats dels Estats Units. Dominion acusa la Fox de mentir deliberadament sobre el frau electoral en les presidencials del 2020, que van donar la victòria a Joe Biden, i de posar en dubte repetidament aquesta victòria malgrat saber que estaven mentint. Les filtracions de correus electrònics dels directius i presentadors de la cadena demostren, de fet, que eren conscients que no hi havia hagut cap frau electoral, però van decidir sumar-se al missatge que estenia Donald Trump per no perdre audiència.

stats