Estats Units
Internacional 13/05/2013

19 ferits en un tiroteig el Dia de la Mare a Nova Orleans

Entre els ferits hi ha dos nens. Les autoritats, que han demanat la col·laboració ciutadana, han vist com tres persones fugien del crim

Efe
1 min
Imatge d'una càmera de vigilància que mostra suposadament la multitud dispersant-se mentre un home fuig després de disparar una pistola /EFE

WashingtonAlmenys 19 persones, entre les quals dos nens, han resultat ferides aquest dilluns a Nova Orleans (Luisiana) en un tiroteig durant una desfilada pel Dia de la Mare perpetrat suposadament per tres subjectes, segons les autoritats.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'alcalde de la ciutat, Mitch Landrieu, ha demanat la col·laboració del públic per portar els responsables davant de la Justícia. "La manera de frenar aquesta violència és que vostès ens ajudin", ha dit Landrieu, que ha assegurat que aquest acte violent no quedarà impune.

L'FBI ha descartat que es tracti d'un acte terrorista i ha assenyalat que tot indica que ha estat un incident de violència urbana.

Les autoritats han confirmat que el tiroteig no ha deixat morts, però almenys tres persones tenen ferides greus.

La majoria dels veïns del sector són famílies amb ingressos baixos a mitjans i, segons la policia, la ciutat sencera ha registrat en els últims anys un augment de la criminalitat, en bona part a mans de bandes urbanes.

Segons la policia de Nova Orleans, entre 300 i 400 persones han participat en la desfilada i les autoritats han vist com tres sospitosos fugien de l'escenari del crim. Hi havia prop de deu policies vigilant la desfilada quan ha ocorregut el tiroteig i, segons la policia, és probable que els tres sospitosos treballessin junts i que s'hagin fet servir almenys dues armes.

stats