Internacional 20/01/2013

Un noi de 15 anys mata a trets cinc persones a Nou Mèxic

Entre les víctimes hi ha tres nens. L'agressor ha estat detingut

Agències
1 min

AlbuquerqueNou tiroteig múltiple als Estats Units. Només un dia abans que un Obama compromès a limitar l'ús d'armes prengués possessió del càrrec, els nord-americans dinaven amb la notícia que un noi de 15 anys havia estat el protagonista d'una nova matança al país, en aquest cas a Nou Mèxic. I, com un tràgic paral·lelisme de l'últim episodi de violència per armes, tres de les víctimes mortals són infants. L'agressor, que tenia múltiples armes, ja ha estat detingut per la policia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les víctimes, tres nens i dos adults, van ser trobades mortes per la policia en una casa a prop d'Albuquerque. Poc després la policia detenia un noi, la identitat del qual no s'ha fet pública, com a presumpte autor de la matança. Les forces de seguretat treballen per saber si les víctimes i l'agressor tenien algun tipus de relació, per tal d'establir els motius del crim. En el lloc dels fets la policia ha trobat diferent armes, entre les quals hi havia rifles. Es desconeix si pertanyien a l'agressor o al propietari de la casa.

El tiroteig ha tingut lloc només hores després que milers de ciutadans es manifestessin a diferents ciutats del país en protesta pels intents d'alguns legisladors i del mateix president Obama de fer més estrictes els controls sobre possessió d'armes. El president ha assegurat que lluitarà per canviar la política sobre armes després de la commoció causada per la matança en una escola de Connecticut, que es va saldar amb un balanç de 26 morts, 20 nens i 6 adults.

stats