Internacional 18/02/2013

Bèlgica rebutja la petició de Dutroux de sortir de la presó

L'assassí i pederasta, que ha demanat portar un braçalet electrònic, compleix cadena perpètua des de fa 17 anys

Efe
1 min
Fotografia distribuïda l'agost de 1996 que mostra Marc Dutroux

Brussel·les @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } La justícia belga ha denegat aquest dilluns la petició del pederasta i assassí Marc Dutroux de ser assignat a un programa de vigilància amb un braçalet electrònic. Dutroux, de 56 anys, compleix cadena perpètua pel segrest i violació de sis nenes d’entre 8 i 19 anys, de les quals quatre van ser assassinades.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Dutroux havia sol·licitat al gener la llibertat condicional, però la seva demanda va ser rebutjada per les autoritats penitenciàries belgues. El passat 4 de febrer, el que és considerat com l'enemic públic número u del país es va presentar davant el Tribunal d'Aplicació de Penes perquè li fos concedit un braçalet electrònic, que ara ha estat denegat.

Mostres de rebuig a Dutroux

La possibilitat que Dutroux accedís a la llibertat condicional ha suscitat l’oposició dels belgues. Fins i tot de la seva pròpia mare, que, en declaracions al diari ‘Le Soir’, ha assenyalat que “és un reincident” i que “ho ha provat al llarg de tota la seva vida”.

La mare de Dutroux va dir en aquesta mateixa publicació que si el seu fill sortís de la presó “començaria una altra vegada. No té cap sentit de la realitat”. La dona ha assegurat que ha rebut diverses amenaces de mort per part de Dutroux i ha qualificat de “mentida” l'acusació de “maltractament infantil” al seu fill.

stats