Publicitat
Publicitat

Croàcia vota avui en referèndum l'entrada a la Unió Europea

Segons les darreres enquestes votaran "sí" entre un 55 i un 60% dels votants. Per confirmar l'entrada del país a la Unió, és necessaria la meitat dels vots

Més de 4,5 milions de persones estan convocades avui en un referèndum per votar sobre l'ingrés de Croàcia a la Unió Europea el juliol de 2013. Segons els darrers sondeigs publicats aquesta setmana, entre un 55 i un 60 % dels ciutadans votarà "sí" a l'entrada del país a la Unió. El "no" oscil·la entre 28 i el 33%.

Per confirmar l'entrada del país a la Unió Europea és necessari que més de la meitat dels votants es decantin per l'accés comunitari. Si els ciutadans croates secunden avui l'accés del país a la Unió Europea, serà el 28è país de la família comunitària.

Croàcia va concloure les negociacions d'accés l'1 de juliol de 2011 després de gairebé 6 anys de converses. El 9 de desembre l'aleshores primera ministra Jadranka Kosor i el president Ivo Josipovic van signar el Tractat d'Accés a Brusel·les.

Les més de 7.000 taules electorals tancaran a les sis de la tarda. El resultat definitiu se sabrà a les nou de la nit.Més continguts de