Internacional 27/02/2013

Grillo tanca la porta a un acord de govern amb Bersani

La resposta del còmic al líder de centre-esquerra complica encara més la situació ingovernable al país

Efe
2 min
Beppe Grillo parlant amb els periodistes a la sortida del col·legi electoral

Roma“El Moviment 5 Estrelles no donarà cap vot de confiança ni al Partit Democràtic ni a cap altre”, amb aquestes paraules el líder de M5S, Beppe Grillo, ha tancat les portes a un possible acord per donar suport d'investidura al futur Govern d'Itàlia. Això provoca que segueixi sense dissipar-se la incertesa davant l'escenari ingovernable sorgit després de les eleccions generals.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A través del seu perfil de Twitter i del seu blog, el líder del M5S ha contestat a les aspiracions del líder del Partit Democràtic (PD), Pier Luigi Bersani, que va instar aquest dimarts a aclarir si el grup de Grillo pretenia permetre la governabilitat al país.

“Bersani és un acusador polític. Des de fa dies està importunant al M5S amb propostes indecents, en lloc de dimitir, com faria qualsevol altre”, ha indicat el còmic, qui ha retret al PD haver donat suport al Govern tecnòcrata de Mario Monti i a les seves “porcades” d'austeritat.

Les reaccions de Bersani a les paraules de Grillo no s'han fet esperar i ha divulgat un comunicat de premsa en què el repta a dir-li a la cara en el Parlament tot el que pensa: “El que Grillo m'hagi de dir ho vull escoltar al Parlament. I allà cadascú assumirà les seves pròpies responsabilitats”.

Aquest intercanvi de paraules fa pensar que l'acord entre Bersani i Grillo podria ser molt complicat, el que dificulta encara més la situació a Itàlia. Malgrat la declaració del líder del M5S, Grillo no descarta donar suport a les lleis que es proposin després d'estudiar-les per separat.

L'alternativa seria un acord entre el PD i el Poble de la Llibertat, el partit de Berlusconi. Bersani, però, va deixar clar aquest dimarts que aquesta possibilitat no li agrada, però Berlusconi sí que ha parlat de “sacrificis polítics” per arribar a una entesa “responsable”.

stats