Internacional 08/04/2013

Belgrad rebutja l'oferta de la UE per un acord sobre la minoria sèrbia de Kosovo

Sèrbia no accepta les condicions de Brussel·les, que contempla augmentar l'autonomia dels serbis a Kosovo però sense donar-los competències d'Interior i Justícia. Belgrad vol seguir negociant

Efe
1 min

BelgradSèrbia ha rebutjat aquest dilluns l'oferta que Brussel·les havia fet per facilitar l'entesa entre Belgrad i Pristina sobre la situació de la minoria sèrbia de Kosovo. La UE no contemplava concedir als serbis de Kosovo una autonomia amb competències a Interior i Justícia, tal i com demanava Belgrad i com s'hi negava Pristina. Sèrbia vol seguir negociant.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"El Govern serbi no pot acceptar els principis presentats de forma oral a l'equip negociador de Belgrad perquè no garanteixen la plena seguretat, la permanència i la protecció dels drets humans dels serbis a Kosovo", ha declarat a Belgrad el primer ministre serbi, Ivica Dacic.

Aquest dilluns expirava el termini donat a Sèrbia per Brussel·les perquè comuniqués la seva decisió, després que el passat 2 d'abril acabés l'octava ronda de negociacions entre Belgrad i Pristina, sense que s'aconseguís cap compromís.

El rebuig de l'oferta pot portar a un llarg estancament en el procés d'integració de Sèrbia a la UE, però acceptar la proposta podria causar el descontentament en els sectors més nacionalistes del país, segons destaquen els analistes serbis.

stats