França

La foto agressiva de Macron que sorprèn Europa

El president francès torna a viralitzar-se amb una publicació a Instagram

Pau Lizana Manuel
2 min
soazigdelamoissonniere 1710893498 3327538301965065428 1112351574

BarcelonaNo és cap secret que el president de França, Emmanuel Macron, és un dels mandataris globals que més cuida la seva imatge a les xarxes socials. Darrere seu té un equip de comunicació que treballa i pensa minuciosament com el president es mostra al món. Aquesta setmana, Macron ha tornat a sorprendre. Aquest cop gràcies a una foto seva practicant boxa, un esport al qual és aficionat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La seva fotògrafa oficial, Soazig de La Moissonnière, ha compartit a través del seu compte d'Instagram una imatge on es veu Macron entrenant al gimnàs colpejant amb ràbia un sac de boxa. La foto –que acompanya aquest article– no ha trigat a fer-se viral i els usuaris de les xarxes no han trigat a fer broma, però també han apreciat la mida del bíceps del polític francès.

Alguns han volgut relacionar la difusió d'aquesta imatge amb el clima de guerra que es viu a Europa. Macron és un dels mandataris europeus més contundents davant el president rus, Vladímir Putin.

En diverses ocasions, Macron ha insistit que, per al futur d'Europa, cal plantar cara als suposats plans imperialistes del Kremlin. "Si Ucraïna cau, la nostra seguretat està amenaçada. Si continua l'escalada, hem d'estar preparats per prendre totes les decisions necessàries perquè Rússia no guanyi mai", va dir la setmana passada en una entrevista a la televisió francesa, en què no va descartar l'enviament de soldats francesos al front ucraïnès.

Més imatges polèmiques

No és el primer cop que Macron demostra la seva cara més personal i íntima a les xarxes socials. A Instagram, De la Moissonnière s'encarrega de retratar-lo entre bambolines, defuig un estil oficialista o editorial i mostra la seva cara més quotidiana, fins i tot íntima. Podem trobar fotos del president francès abans de participar en un acte, enmig d'una reunió informal o amb la seva dona, Brigitte Macron.

Fa dos anys, en plena campanya per les presidencials franceses, el compte de la fotògrafa ja va fer-se viral quan va publicar una foto de Macron estirat en un sofà amb la camisa desbotonada.

Emmanuel Macron l'abril del 2022.

A més de deixar veure parts de la seva vida més personal, Macron també ha permès alguns cops que el gran públic doni un cop d'ull al seu dia a dia polític. Fa un any, per al documental Un president, Europa i la guerra, que va emetre's a la cadena pública France 2, Macron va compartir la trucada que va mantenir amb Putin pocs dies abans que el president rus ataqués Ucraïna. La conversa ha tornat a viralitzar-se en les últimes setmanes.

Sarkozy no es queda enrere

Macron no és l'únic president francès que ha sorprès a les xarxes aquests últims mesos. Al febrer, per celebrar Sant Valentí, la cantant Carla Bruni va publicar a Instagram unes fotos de la seva parella, l'expresident francès Nicolas Sarkozy, que van tenir certa incidència entre els internautes francesos. L'exmandatari, investigat i jutjat per diversos casos de corrupció, aprofita les fotos per treure múscul i presumir de força à la Macron.

stats