Vaticà
Internacional Europa 08/06/2023

El papa Francesc, operat "sense complicacions" d'una hèrnia

El pontífex, de 86 anys, ha estat intervingut en un hospital de Roma

ARA
2 min
El Papa Francesc en una imatge de l'octubre del 2022.

BarcelonaEl papa Francesc ha estat operat "sense complicacions" aquest dimecres a la tarda, en una intervenció a l'Hospital Gemelli de Roma que ha durat tres hores, segons ha informat el Vaticà en un comunicat. El pontífex, de 86 anys, ha estat operat d'una hèrnia incisional a la paret abdominal, que suposava un risc d'obstrucció intestinal. Segons ha detallat la Santa Seu, Francesc ha estat operat amb anestèsia general per laparotomia i estarà ingressat uns quants dies "per permetre el curs postoperatori normal i la recuperació funcional completa”. L'operació ha estat considerada d'urgència després dels resultats del TAC a què es va sotmetre aquest dimarts i per alleujar els dolors recurrents del Papa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquest tipus d'hèrnies sorgeixen de vegades sobre una cicatriu resultat d'una cirurgia prèvia. Francesc es va sotmetre a una intervenció de còlon el juliol del 2021. En una entrevista recent amb l'agència AP, el Papa va explicar que tornava a patir diverticles, el problema del qual va haver de ser operat. Aquest dimecres el pontífex ha fet la seva habitual audiència setmanal amb normalitat i quan ha acabat ha sigut traslladat a l'hospital.

Aquesta és la tercera vegada que ha de ser ingressat a l'hospital en els últims dos anys. Primer per l'operació de còlon i a finals de març d'aquest any també va ser hospitalitzat d'urgència per una infecció pulmonar aguda.

A més, el Papa pateix un problema de genoll que l'obliga a caminar amb bastó o amb cadira de rodes. L'any passat va rebutjar que l'operessin per això perquè va explicar que encara patia efectes secundaris molestos a causa de l'anestèsia general de la intervenció de l'estiu anterior.

Malgrat els problemes de salut, Francesc manté l'agenda plena. Aquest cap de setmana, el Vaticà va anunciar que té previst viatjar a Mongòlia entre el 31 d'agost i el 4 de setembre, un dels indrets més llunyans a què ha anat durant el seu papat, que va començar fa deu anys. Abans, però, té a l'agenda un viatge a Portugal, a principis d'agost, per assistir a la Jornada Mundial de la Joventut a Lisboa i visitar el Santuari de Fàtima. El Vaticà va publicar aquest dimarts un calendari oficial del viatge on s'indicava que estava confirmat.

stats