Putin enviarà músics al front de batalla per aixecar la moral als soldats

Els serveis d'intel·ligència britànics asseguren que la salut emocional de les tropes russes empitjora

ARA
2 min
Soldats russos disparant artilleria a la regió ucraïnesa de Donetsk.

BarcelonaPràcticament des de l'inici de la guerra s'ha especulat sobre la baixa moral de les tropes de Vladímir Putin desplegades arreu d'Ucraïna. El fracàs de l'operació llampec amb què Moscou volia prendre el poder de Kíiv en pocs dies o el fet que molts dels soldats –la majoria, joveníssims– no fossin conscients que el seu destí seria una guerra tan crua com aquesta són alguns dels motius que diversos serveis d'intel·ligència occidentals al·leguen per explicar la mala salut emocional de l'exèrcit del Kremlin. Ara, i quan el conflicte sembla més cronificat que mai i entelat pel fred i la neu de l'hivern, des de Rússia arriba un senyal que sembla confirmar aquesta tesi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tal com ha anunciat el ministeri de Defensa rus aquest cap de setmana, Moscou enviarà músics al front de batalla per intentar aixecar els ànims a les seves tropes. Es dirà "brigada creativa de primera línia", inclourà tant músics com vocalistes i serà desplegada a partir d'aquesta setmana. "L'objectiu serà mantenir un alt estat moral, polític i psicològic entre els participants de l'operació militar especial", han detallat des del ministeri de Defensa.

Els serveis d'intel·ligència del Regne Unit, que han confirmat la notícia, destaquen que, efectivament, la baixa moral "continua sent una vulnerabilitat significativa que afecta gran part de les forces russes", accentuada per "les xifres elevades de baixes" sobre el terreny, "els problemes de pagament", "la falta de municions i d'armament" o la "falta de claredat sobre els objectius de la guerra". En aquest sentit, des de Londres aporten detalls sobre el funcionament d'aquest nou organisme. Expliquen que el Kremlin havia engegat una campanya instant el públic a donar instruments musicals a les tropes. En aquest sentit, les brigades de músics estaran formades per les mateixes tropes mobilitzades, però també per "artistes professionals que han ingressat voluntàriament al servei militar", segons cita el mitjà rus RBC News.

stats