Internacional 16/12/2012

Evacuen una església a Newtown per amenaces de mort durant una missa en honor de les víctimes

Una persona ha trucat mentre se celebrava un ofici per a les víctimes de la matança

Efe
2 min
Un equip de SWAT surt de l'església evacuada aquest diumenge a Newtown / LUCAS JACKSON / REUTERS

NewtownL'església Santa Rosa de Lima de la localitat de Newtown (Conneticut) ha estat evacuada aquest diumenge per amenaces de mort rebudes durant una missa per les víctimes de la matança de divendres en una escola de la localitat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat en una roda de premsa el portaveu de l'església, Brian Wallace, cap a la meitat de l'ofici una persona s'ha aixecat del seu seient i s'ha dirigit a l'altar per informar monsenyor Robert Weiss d'una trucada telefònica que amenaçava el temple. "Algú ha avisat de la trucada el monsenyor i ell ha demanat a tothom que se n'anés. Han marxat calmats, però encara amb més tristesa a la cara", ha dit.

"Òbviament és molt frustrant per a les famílies, que ja han patit prou. Hem tancat per protegir tots els que eren a l'església, que per ara romandrà tancada. No sé d'on ha vingut la trucada, però la policia s'hi ha posat immediatament ", ha afegit Wallace davant nombrosos mitjans, que han estat convocats als afores de l'església.

Preguntat per si s'havia sorprès davant l'amenaça, Wallace ha respost: "Ja no podem sorprendre'ns de res, després del que ha passat". L'església estava envoltada per cinc cotxes de policia, i hi havia un cartell penjat a la porta que prohibia l'entrada a la premsa.

El diari 'New York Post' ha apuntat que, aparentment, un psicòpata ha fet una trucada telefònica amenaçant d'atacar l'església, de manera que Weiss ha demanat l'evacuació immediata. "Hi ha hagut una amenaça contra l'església", ha dit Weiss als feligresos. "Necessito que tots evacuïn".

A més, uns 30 nens que estaven assajant per a la desfilada anual nadalenca en un edifici proper també han hagut d'abandonar les instal·lacions on es trobaven. Tot el recinte ha estat acordonat després que la policia estatal hagi començat un escombrat de la zona.

Els habitants de Newtown s'han congregat aquest diumenge a les esglésies de la ciutat per resar pels 20 nens i sis adults assassinats per Adam Lanza a l'escola primària de Sandy Hook divendres.

stats