Una forta explosió sacseja el Parlament de Somàlia, que és assaltat per homes armats

Es comptabilitzen almenys quatre morts. La milícia Al-Shabaab, membre d'Al-Qaida, ha reivindicat l'atemptat

Un cotxe bomba ha explotat aquest dissabte davant l'Assemblea Nacional somali a Mogadiscio, i a continuació un grup d'homes armats han començat a disparar i han penetrat a l'interior del recinte, segons han informat a Efe fonts policials i testimonis presencials. Almenys quatre persones haurien resultat mortes, segons Reuters.

La milícia radical islàmica somali Al-Shabaab ha reivindicat l'atemptat a Reuters. "Estem darrere de la bomba suïcida, les explosions i els enfrontaments a l'interior de l'anomenat Parlament somali", ha dit el portaveu de les operacions militars d'Al-Shabaab, Sheikh Abdiasis Abu Musab.

Al-Shabaab, que va anunciar el febrer de 2012 la seva unió formal a la xarxa terrorista Al-Qaida, lluita per instaurar un estat islàmic de caire wahhabita a Somàlia.

L'explosió ha destrossat la porta d'entrada del Parlament, ja que el cotxe es trobava a l'àrea d'aparcament del complex.

En l'atac s'han registrat víctimes mortals i ferits, principalment de diputats i guàrdies de seguretat, segons han confirmat a Efe fonts policials, que no n'han precisat el nombre.

Parlamentaris somalis celebraven avui una reunió a l'Assemblea Nacional, on podrien haver entrat els atacants, segons els mitjans locals.

Els diputats estan sent rescatats per la Policia i soldats de la Missió de la Unió Africana a Somàlia (AMISOM), encara que segueix havent-hi parlamentaris a l'interior.

Tots els agents i personal de l'Agència Nacional d'Intel·ligència somali han estat mobilitzats per al rescat i han tancat tots els carrers que envolten el recinte parlamentari.

Estat de guerra durant dècades

Les tropes de l'AMISOM, l'exèrcit somali i diverses milícies progovernamentals combaten Al-Shabaab, el grup jihadista dominant des de 2006 en aquest país.

Somàlia viu en un estat de guerra i caos des de 1991, quan va ser enderrocat el dictador Mohammad Siad Barré. Allò va deixar el país sense un govern mitjanament efectiu i en mans de milícies radicals islàmiques , senyors de la guerra i bandes de delinqüents armats.

Més continguts de