Internacional 21/08/2014

Fidel reapareix pocs dies després de complir 88 anys

L'expresident cubà rep Maduro a l'Havana

Europa Press
2 min
Castro, vestit amb un xandall de colors llampants, conversa amb Maduro. AFP

MadridL'expresident cubà Fidel Castro ha reaparegut després de complir el 13 d'agost 88 anys. En aquesta ocasió, amb motiu de la visita que va efectuar a l'illa el mandatari de Veneçuela, Nicolás Maduro, per l'aniversari de Castro.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'article, que està acompanyat de diverses fotografies en les quals apareixen conversant Castro i Maduro, va ser difós dimecres a última hora pels mitjans oficials de Cuba. Recull els detalls d'una trobada que va tenir lloc el dia abans, el 19 d'agost.

Sota l'encapçalament de 'La veritable amistat', Castro explica que Maduro li havia promès saludar-lo "personalment" quan fes 88 anys. El mandatari veneçolà hi va acudir amb "algunes fruites" i un "uniforme esportiu, obsequi dels atletes veneçolans que busquen llorers per al seu país".

L'antic president cubà, que apareix assegut a totes les imatges, destaca l'"honor" que va suposar la visita de Maduro i qualifica d'"útil" la trobada.

Castro va felicitar de manera particular Maduro pel paper de Veneçuela davant el "genocidi" que està cometent Israel a la franja de Gaza des del 8 de juliol. "Els fets són visibles. Coets amb blancs programats, bombarders veloços i precisos, artilleria blindada i tancs moderns ataquen edificis plens de persones, així com hospitals, escoles i instal·lacions de serveis; matant nens, joves, ancians, mares i pares indefensos", lamenta l'exmandatari de Cuba.

Present més "atroç"

Segons Castro, al món "abans tenien lloc fets atroços", però "en res s'assemblaven a les esborronadores escenes que avui s'observen a les imatges que els ciutadans veuen per televisió". En aquest sentit, afegeix que "els polítics es torben i el caos es fa evident en la política mundial".

Castro va felicitar Maduro per la seva "extraordinària solidaritat" amb el "poble heroic" de Gaza, on 1,8 milions de persones viuen "acorralades" entre el desert, el mar i el "poder militar" d'Israel, de qui també recorda els seus vincles amb els Estats Units.

"Qui governa a qui, els Estats Units a Israel o Israel als Estats Units?", pregunta l'expresident cubà.

stats