Internacional 02/02/2020

Les Filipines anuncien el primer mort pel coronavirus fora de la Xina

Es tracta d'un ciutadà xinès que recentment havia visitat Wuhan, l'epicentre de l'epidèmia

Ara
2 min
Personal amb màscares a la porta de l'hospital de Manila on ha mort un afectat pel coronavirus.

BarcelonaUn home de 44 anys de nacionalitat xinesa ha mort aquest dissabte a les Filipines a causa del coronavirus, segons han informat aquest diumenge les autoritats sanitàries filipines. Es tracta de la primera defunció per l'epidèmia fora de les fronteres de la Xina.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La víctima va ingressar en un hospital de Manila el 25 de gener passat, i és la parella d'una dona xinesa de 38 anys que fins ara era l'únic cas confirmat a les Filipines, on hi ha quatre casos sospitosos més. 24 persones més van ser analitzades i van donar negatiu a les proves del virus.

El coronavirus ha deixat, de moment, un balanç de 304 morts i 14.380 afectats a la Xina.

"En el transcurs de l'admissió del pacient, va desenvolupar una pneumònia greu. En els seus últims dies, el pacient es va mantenir estable i va mostrar signes de millora. No obstant això, la condició del pacient s'ha deteriorat en les últimes 24 hores i ha traspassat", va indicar en un comunicat el secretari de Salut filipí, Francisco Duque. El ministeri de Sanitat filipí està en contacte amb l'ambaixada xinesa per incinerar el cos de l'home i traslladar-ne les cendres al seu país d'origen.

Segons les autoritats filipines, tot i haver mort al país, la víctima i la seva parella haurien adquirit el virus en una estada a la Xina, concretament durant un viatge a Wuhan, la ciutat epicentre de l'epidèmia. En el seu viatge de retorn a Manila, van fer escala a Hong Kong i van visitar dues ciutats filipines més: Cebú i Dumaquete.

Hores abans de la confirmació de la primera mort, el govern de les Filipines ha estès la prohibició de viatjar a tot el territori de la Xina, Hong Kong i Macau. Divendres passat havia prohibit els viatges a la província de Hubei, on hi ha Wuhan. Es tracta d'una prohibició temporal que afecta ciutadans de totes les nacionalitats excepte filipins i estrangers amb permís de residència permanent a les Filipines, als quals s'imposa una quarantena de 14 dies quan tornin de la Xina.

stats