Internacional 23/01/2014

La Fiscalia de Milà investiga Berlusconi per corrupció de testimonis

L'ex primer ministre hauria induït els testimonis del cas Ruby a canviar la seva versió dels fets

Efe
1 min

RomaLa Fiscalia de Milà està investigant l'ex primer ministre italià Silvio Berlusconi, juntament amb 44 persones més, per suposats falsos testimonis en el judici del cas Ruby.

Segons el fiscal en cap de Milà, Edmondo Bruti Liberati, la investigació arrenca a partir de les sentències dels dos jutges que van condemnar Berlusconi i el seu entorn. L'ex primer ministre va ser condemnat a 7 anys de presó i a inhabilitació perpètua per abús de poder i incitació a la prostitució. En les justificacions de les sentències el jutges consideren que Berlusconi i els seus advocats haurien induït alguns testimonis del cas a falsejar la seva declaració, segons han conclòs els mitjans de comunicació italians.

Berlusconi podria haver pagat a les noies citades com a testimonis per canviar la seva versió dels fets. Alguna de les joves que suposadament van acceptar també són ara investigades per la fiscalia. Entre elles hi ha la protagonista del cas, la jove Karima El Marough, coneguda com a Ruby, que suposadament hauria mantingut relacions sexuals amb Berlusconi quan encara no havia complert els 18 anys.

Els jutges tenen indicis que l'ex primer ministre i els seus advocats van convocar les noies a la mansió d'Arcore, a prop de Milà, el 15 de gener del 2011, i que a partir de llavors aquestes van percebre de Berlusconi un ingrés mensual de 2.500 euros. Les investigacions se centren al voltant d'aquests ingressos.

Després de fer-se pública la seva inclusió en el registre dels investigats per la fiscalia, Berlusconi ha emès un comunicat on insisteix que "la magistratura polititzada aliada amb l'esquerra" ha intentat destruir-lo perquè és l'únic obstacle que tenen per accedir al poder. L'ex primer ministre considera que la justícia és un dels principals problemes del país.

stats