Internacional 26/10/2016

França dóna per evacuat el camp de Calais

El govern francès calcula que prop d'un miler de persones no s'han registrat per ser redistribuïdes per tot el país i tornaran a intentar passar al Regne Unit

Ara / Efe
1 min
Un migrant es protegeix la cara en passar al costat de barraques en flames durant el desmantellament del campament conegut com "La Jungla" de Calais

BarcelonaEl camp de Calais ja és història després d'haver estat desmantellat per les autoritats franceses i cremat pels migrants que fins fa poc hi malvivien per intentar passar al Regne Unit a través del canal de la Mànega.

Mentre bona part del campament cremava, les forces antiavalots desallotjaven la població que hi quedava. El govern calcula en un miler les persones que s'oposen a ser redistribuïdes, però les ONG asseguren que dos milers de migrants tornaran a intentar fer el salt al Regne Unit.

Fins dimarts, més de 3.500 persones van ser traslladades -entre elles hi havia 400 menors- per tot el territori francès cap a centres d'acollida i orientació. En aquests moments 1.500 menors han estat transportats a prop de la Jungla a un centre provisional a l'espera de tractar la seva situació. La delegada del govern a Calais, Fabienne Buccio, ha indicat que el centre de selecció obert a pocs metres del campament seguirà funcionant tot el dia per acollir tots els que vulguin anar a un dels 450 albergs oberts per l'executiu a tot el país.

Segons el govern, més de la meitat dels migrants que malvivien al camp ja han sigut evacuats, però les ONG asseguren que a Calais hi havia més de 8.000 persones.

Buccio també ha assenyalat que 5.000 persones ja han estat registrades al centre de selecció i que tenen previstes 1.600 places per a aquest dimecres.

Mentre la majoria dels migrants són redistribuïts, prop de 300 han pogut ser enviats al Regne Unit, país que es va comprometre amb França a acollir els que puguin demostrar que hi tenen familiars.

stats