Publicitat
Publicitat

ELS EUA MATEN BIN LADEN

La franquícia d'Al-Qaida a l'Iraq es posa al servei del fins ara número 2 de Bin Laden

Els experts intepreten que donen suport a Ayman al Zawahiri per succeir el líder mort pels EUA

El grup Estat Islàmic de l'Iraq ha posat tots els seus homes a disposició del fins ara número 2 d'Al-Qaida, Ayman al Zawahiri, cosa que pot entendre's com un suport perquè aquest terrorista es converteixi en successor d'Ossama bin Laden, executat pels Estats Units la setmana passada.

L'anunci s'ha fet públic amb un comunicat del líder del grup, Abu Baker al Husseini al-Bagdadi, penjat en una pàgina web utilitzada habitualment per islamistes, però encara no se n'ha verificat l'autenticitat, un procés que sempre triga uns dies.

"Dic als nostres germans de l'organització d'Al-Qaida i sobretot al xeic Ayman al Zawahiri i als seus germans en la direcció de l'organització, que endavant amb la benedicció de Déu en el que decidiu", ha dit Al-Bagdadi. "Teniu a l'Estat Islàmic de l'Iraq amb homes lleials i rectes que no dimiteixen ni renuncien", ha apuntat.

Bin Laden va ser abatut el passat 2 de maig per forces nord-americanes durant una operació militar en el seu amagatall en Abbottabad, a uns 50 quilòmetres al nord d'Islamabad.

L'expert en Al-Qaida Al Mula Nazim al Yaburi ha explicat que aquest comunicat "comporta un suport a Al-Zawahiri com a successor de Bin Laden durant la propera etapa".

"Se sap que la direcció general d'Al-Qaida té un consell que tria el líder. Alguns experts en Al-Qaida creuen que la selecció d'un successor de Bin Laden s'endarrereix perquè la celebració d'una reunió del consell ara és impossible per motius de seguretat "

L'expert destaca que Al-Qaida té una organització jeràrquica i de diversos subgrups i federacions no centrals, i que cada un tindrà una opinió sobre el successor de Bin Laden.

Al-Yaburi considera que "la majoria veu que Al-Zawahiri és la persona més probable per succeir a Bin Laden", ja que "ha estat el líder que més ha sortit en mitjans de comunicació i en esdeveniments religiosos i civils després 2004".

A més, l'expert no descarta que les filials d'Al-Qaida a la Península Aràbiga, el Magrib Islàmic i l'Afganistan puguin "aprovar Al-Zawahiri com a successor i Emir d'Al-Qaida després de la mort de Bin Laden".

Etiquetes

Més continguts de