Internacional 18/06/2013

El G-8 destinarà 1.500 milions de dòlars d'ajuda humanitària a Síria

El grup de països més rics han acordat l'enviament en un conflicte que acumula més 90.000 morts en tres anys

Efe / Ara
1 min

BarcelonaEl G-8, el grup dels set països més rics del món i Rússia, ha anunciat que dedicarà 1.500 milions de dòlars d'ajuda humanitària a Síria. Aquesta aportació s'afegeix als 5.000 milions d'euros que va acordar l'ONU aquest mateix any.

El Primer Ministre Britànic, David Cameron, ha informat que durant la cimera s'ha acordat una ajuda de 1.500 milions de dòlars per intentar tallar el “terrible” problema humanitari al país.

David Cameron ha reconegut també que els debats sobre Síria han estat “els més complexos” als que han fet front els líders durant els dos dies de reunions. El “Premier” britànic ha manifestat la voluntat de trobar una solució pacífica al conflicte a través d'una “transició democràtica”.

Pendents de Síria

La cimera del G-8 ha finalitzat aquest dimarts la cimera anual a Lough Erne, a Irlanda del Nord, marcada pel conflicte a Síria. En els tres darrers anys, el conflicte sirià ja ha causat més de 90.000 morts, més de quatre milions de desplaçats i un milió i mig de refugiats.

Els caps d'estat i de govern dels països més industrialitzats del món i Rússia també han elaborat un comunicat per donar una resposta ràpida al problema humanitari de Síria, encara que no han citat expressament el seu president, Baixar Al-Assad, per pressions de Rússia.

stats