Internacional 05/03/2013

Chávez, en estat "molt delicat" per una nova infecció "severa"

El president veneçolà pateix una nova recaiguda quan es compleixen dues setmanes del seu retorn a Caracas

Efe
1 min

CaracasEl president veneçolà, Hugo Chávez, ha empitjorat de la seva funció respiratòria amb una "nova i severa infecció", i el seu estat general "continua sent molt delicat", ara que es compleixen dues setmanes del seu retorn a Caracas.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El ministre de Comunicació, Ernesto Villegas, ha sigut l'encarregat de comunicar, una vegada més, la nova recaiguda del president veneçolà, operat el passat 11 de desembre a Cuba i des de fa setmanes obligat a respirar a través d'una cànula traqueal com conseqüència d'una insuficiència respiratòria.

Villegas ha assenyalat que el president veneçolà està rebent tractament de quimioteràpia "de fort impacte", entre altres "tractaments complementaris".

El ministre ha subratllat que Chávez "es manté aferrat a Crist i a la vida, conscient de les dificultats que està afrontant i complint estrictament amb el programa dissenyat" pels metges.

Ha assenyalat que el govern en tot moment ha acompanyat els familiars de Chávez "en aquesta batalla plena d'amor i espiritualitat" i ha fet una crida al poble "a mantenir-se en peu de lluita, incòlume davant la guerra psicològica desplegada per laboratoris estrangers amb altaveus a la dreta corrupta veneçolana".

Chávez va tornar fa dues setmanes a Caracas després de més de dos mesos a Cuba, on el passat 11 de desembre va ser operat per quarta vegada en 18 mesos d'un càncer a la zona pelviana del qual no es coneixen més detalls.

stats