ESTATS UNITS

L'huracà 'Michael' amenaça Florida

La tempesta puja a categoria 4, en una escala de 5, amb vents de 210 kilòmetres per hora

L'huracà 'Michael' està guanyant força mentre avança cap a Florida, on ha de tocar terra aquest dimecres al migdia. Les autoritats han ordenat l'evacuació de mig milió de persones que viuen a les zones costaneres. El Centre Nacional d'Huracans dels Estats Units ha elevat a la categoria 4 –d'un màxim de 5– la tempesta, amb vents de fins a 210 kilòmetres per hora i que poden provocar onades de fins a quatre metres. Al seu últim butlletí el centre adverteix que suposa una "situació de perill mortal".

El president Donald Trump ha declarat l'estat d'emergència a tot l'estat de Florida, davant el perill que l'huracà s'endugui sostres i parets fins i tot dels edificis més sòlids. També hi pot haver tornados en zones de Geòrgia i Alabama.

El governador de Florida, Rick Scott, ha dit que l'huracà es presenta com "la tempesta més mortal i destructiva que ha patit la zona en les últimes dècades". Les infraestructures d'electricitat, clavegueram i transport poden quedar greument afectades segons el sistema federal d'emergències.

Les autoritats han mostrat la seva preocupació perquè molts residents no estan seguint les consignes d'evacuació. S'han suspès les classes de tota la setmana i algunes escoles s'han habilitat com a refugis.

Al seu pas per l'Amèrica Central, el 'Michael', encara com a tempesta tropical, ha deixat un total de 13 morts.