Internacional 28/10/2012

L' huracà 'Sandy' podria tocar terra a la costa est dels Estats Units aquests dimarts

Podria ser la tempesta més destructiva dels EUA en les últimes dècades. La seva possible col·lisió amb una tempesta d'hivern fa que els mitjans nord-americans parlin de 'Frankenstorm'

Efe
1 min
Imatge per satèl·lit de l'huracà 'Sandy' aquest diumenge / EFE / EPA / NOAA

MiamiL'huracà 'Sandy', amb vents de 120 quilòmetres per hora, podria tocar terra a la costa est dels Estats Units aquest dimarts. Avança cap al nord en paral·lel a la costa atlàntica dels Estats Units, però es preveu que aquesta nit es dirigirà cap a la costa. Podria aterrar a l'àrea de Nova Jersei o altres estats propers. El centre de l'huracà es troba a 420 quilòmetres al sud-est de Cap Hatteras a Carolina del Nord i a prop de 635 quilòmetres al sud de la ciutat de Nova York. El 'Sandy' ja ha deixat almenys 66 víctimes mortals i importants destrosses materials pel seu pas per les illes del Carib. Han mort 55 persones a Haití; 11 a Cuba i ha provocat danys materials a Jamaica, la República Dominicana i les Bahamas.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Centre Nacional d'Huracans ha alertat aquest diumenge que 'Sandy', que es preveu que afecti una superfície de 1.000 quilòmetres, produirà inundacions perilloses a la costa central de l'Atlàntic, inclòs el braç de Long Island, a Nova York. Diversos estats de la costa atlàntica central i de Nova Anglaterra i ja han emès alertes pels forts vents. La possible col·lisió de l'huracà amb una tempesta d'hivern ha fet que els mitjans nord-americans parlin de 'Frankestorm', aprofitant que coincideix amb la setmana de Halloween.

'Sandy' podria ser la tempesta més destructiva que ha colpit els Estats Units en les darreres dècades, segons l'Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica nord-americana.

Pel que fa a les condicions del mar, els experts nord-americans creuen que "la combinació d'una perillosa maregassa ciclònica causarà inundacions en zones properes a la costa

stats