Internacional 07/03/2014

Ianúkovitx, hospitalitzat en estat greu, segons un diari rus

El deposat president d'Ucraïna estaria ingressat a Moscou. Cap font oficial ha confirmat la informació

Efe
1 min
Ianukóvitx dóna la seva primera roda de premsa des de que va marxar de Kíev el 22 de febrer./ REUTERS

MoscouEl deposat president d'Ucraïna, Víktor Ianúkovitx, està hospitalitzat en estat greu en un hospital de Moscou, segons informa l'edició digital del diari rus 'Moskovski Komsomolets', el de més tirada al país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons el rotatiu, que cita una font anònima, els metges sospiten que Ianukóvitx, de 63 anys, ha tingut un infart.

De moment, com admet el mateix 'Moskovski Komsomolets', aquesta informació no ha pogut ser confirmada de manera oficial.

Les conjectures sobre l'estat de salut de Ianukóvitx, sobre qui pesa un ordre de cerca i captura dictada per les noves autoritats d'Ucraïna, s'han multiplicat després que el 27 de febrer es refugiés a Rússia.

Aquest dimarts, el president rus, Vladímir Putin, es va veure en la necessitat de desmentir rumors sobre la mort de Ianukóvitx que circulaven a internet.

"Després que arribés a Rússia m'he vist amb ell [amb Ianukóvitx] una vegada. Va ser literalment fa dos dies. Gaudia de bona salut, que és el que els desitjo a tots vostès", va dir el cap del Kremlin a un grup de periodistes.

El líder rus va afegir que la salut de Ianukóvitx és tan bona que "viurà fins i tot per constipar-se als funerals dels que propaguen aquests xafarderies".

stats