Internacional 26/05/2018

Un centenar de cases destruïdes pel Kilauea a Hawaii

Les imatges aèries constaten la força de l'erupció del volcà, actiu des de fa 23 dies

Ara
1 min
La lava del Kilauea encén la nit hawaiana

BarcelonaUna marea de roca fosa ha convertit algun carrers de l'illa de Hawaii en un riu de lava que ha obligat les autoritats a demanar a la població de la part més afectada que fugi de casa pel risc que hi ha que el foc acabi per engolir els habitatges.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La fúria destructiva del volcà Kilauea continua després de setmanes en erupció. La lava ha derruït al voltant d'un centenar d'habitatges i altres estructures i ha deixat aïllades una quarantena de cases més, segons l'Agència Federal de Gestió d'Emergències. Més de 200 persones estan acollides en refugis perquè no poden estar-se a casa seva a causa del perill que hi arribi la lava. Unes 2.200 hectàrees de terra han sigut devorades per la lava des del 3 de maig, en el que probablement sigui l'erupció més destructiva del Kilauea en més d'un segle, segons el comtat de Hawaii.

Situació del volcà de Kilauea

"En aquesta carretera, vuit cases van ser engolides per la lava en només 12 hores", ha explicat Ikaika Marzo en un vídeo de Facebook mentre s'aixecava al carrer Kaupuli i mostrava un camp de lava negre, de vidre on abans es trobava la casa del seu cosí.

stats