Internacional 29/07/2015

França reforça la seguretat a l'Eurotúnel per l'augment d'immigrants que el volen travessar

Un immigrant mor a Calais després que uns 2.000 sensepapers es van llançar a la terminal per mirar de creuar cap al Regne Unit

Ara
1 min

BarcelonaFrança ha decidit reforçar amb 120 agents de policia la seguretat a Calais per evitar que els sensepapers que són a la zona intentin travessar el Canal de la Mànega per l'Eurotúnel.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un immigrant sense papers va morir ahir quan intentava penetrar al túnel. La víctima era un sudanès d'entre 25 i 30 anys que va ser envestida per un camió al qual es volia enfilar per creuar de França cap al Regne Unit.

Ahir es va produir un intent massiu d'entrada a l'Eurotúnel quan uns 2.000 immigrants es van llançar en direcció als vehicles que fan cua per embarcar en els trens que passen sota la Mànega.

Es tracta de la vuitena víctima mortal en vuit mesos a Calais, on la tensió ha augmentat les últimes setmanes entre els immigrants que esperen per creuar cap al Regne Unit i les forces de seguretat franceses.

Reunió d'urgència a Londres

El govern britànic es reunirà d'urgència per estudiar la situació i ja ha anunciat una partida extra de 10 milions d'euros per reforçar les tanques que envolten la terminal del túnel a França.

Tot plegat arriba mentre la companyia Eurotunnel reclama una indemnització als governs francès i britànic com a compensació per les despeses que comporta el control i la vigilància de la instal·lació.

Es calcula que uns 3.000 immigrants estan acampats a Calais a l'espera d'una oportunitat per travessar cap al Regne Unit.

L'empresa Eurotunnel ha anunciat que, des de principi d'any, uns 37.000 immigrants han estat interceptats a les seves instal·lacions quan pretenien travessar el Canal de la Mànega.

stats