ESTATS UNITS
Internacional 09/07/2019

Imputat per abús i tràfic sexual amb menors un amic de Clinton i Trump

El multimillonari Jeffrey Epstein va ser detingut dissabte en un aeroport de Nova Jersey

Carlos Pérez Cruz
2 min
Una jove protesta contra  els abusos de Jeffrey Epstein.

WashingtonMés d’una dècada d’impunitat pot estar arribant al final. El multimilionari nord-americà Jeffrey Epstein, de 66 anys, va ser acusat ahir de tràfic sexual de menors i conspiració, càrrecs castigats amb fins a 45 anys de presó i dels quals es va declarar “no culpable”. La investigació, liderada per fiscals de Nova York, se centra en els presumptes abusos que Epstein, gestor de fons, va cometre entre el 2002 i el 2005 amb desenes de menors d’edat, inclosa una nena de 14 anys, a les seves mansions de Palm Beach (Florida ) i Nova York.

Segons la imputació, les víctimes feien, “nues o parcialment nues”, massatges a Epstein, que van anar derivant en actes sexuals de diversa naturalesa. Ell acabava tocant “directament o indirectament els genitals” a la menor, ja fos “amb les mans o amb joguines sexuals”. A l’acabar, els pagava “centenars de dòlars” i les “animava a reclutar” altres noies per “ser abusades de manera semblant”. Les adolescents procedien normalment d’entorns “particularment vulnerables a l’explotació”. La fiscalia defensa que el milionari sabia que eren menors i buscava que ho fossin. La mateixa fiscalia afirma que algunes “li van dir expressament la seva edat”.

“Subministrament constant”

Per bastir la xarxa de prostitució i abús, Jeffrey Epstein va comptar amb “empleats i associats” perquè l’ajudessin “a contactar amb víctimes i programar les trobades” per a un “subministrament constant”. Els investigadors apunten a un empleat de Manhattan i dos més de Palm Beach, tot i que no els identifiquen.

Jeffrey Epstein va ser detingut dissabte en un aeroport de Nova Jersey quan tornava de París en vol privat. Agents de l’FBI i de la policia de Nova York van trobar fotografies de menors despullades a la mansió de Manhattan. És un dels detalls desvelats pel fiscal Geoffrey Berman, que va animar altres possibles afectades a denunciar. Va sol·licitar igualment presó preventiva per risc de fuga.

L’acusat va ser demandat per primera vegada el 2005. Els pares d’una nena de 14 anys van denunciar a la policia de Palm Beach que Epstein havia abusat de la seva filla. La investigació va localitzar desenes de possibles altres víctimes, però l’actual secretari d’Ocupació de Trump, Alex Acosta, llavors fiscal a Florida, va arribar el 2008 a un polèmic acord amb els advocats d’Epstein, pel qual, a canvi de declarar-se culpable de prostitució amb una menor, se’l va protegir de possibles càrrecs federals.

Entre les amistats d’Epstein hi ha l’expresident Bill Clinton, que va utilitzar els seus avions privats en diverses ocasions, o el príncep Andreu d’Anglaterra. Donald Trump va dir d’ell en una entrevista el 2002 que era una persona “fantàstica” amb qui compartia la seva afició per les dones “més joves”.

stats