Internacional 03/06/2020

L'Índia evacua milers de persones en previsió de l'arribada del cicló 'Nisarga'

La tempesta tocarà Bombai en les pròximes hores en plena pandèmia del covid-19

Ara
2 min
Tempesta a Bombai

BarcelonaAlmenys 100.000 persones, incloent-hi alguns malalts de coronavirus, han estat evacuades aquest dimarts en previsió de l'arribada de la tempesta Nisarga a Bombai, la capital financera de l'Índia. El primer cicló en 70 anys colpejarà el 3 de juny la ciutat més poblada del país i la més afectada per la pandèmia.

Les autoritats sanitàries de la ciutat han traslladat 150 persones contagiades d'un hospital prefabricat com a mesura de precaució. A més, han informat que treballen en l'enfortiment de la infraestructura d'un dels principals centres d'atenció per a la pandèmia, a més de revisar la instal·lació elèctrica i altres serveis per evitar accidents durant la tempesta.

El ministre i president de l'estat de Maharashtra, del qual Bombai és la capital, Uddhay Thackeray, ha dit que les persones que viuen en vivendes fràgils a prop de la costa serien allotjades en llocs més segurs.

"Vull fer una crida per prendre totes les precaucions i mesures de seguretat possibles", ha publicat a Twitter el primer ministre indi, Narendra Modi, després de fer balanç de la situació.

Segons les previsions meteorològiques, la tempesta, que es convertirà en cicló, afectarà Bombai i Surat, a l'estat de Gujarat, dimecres a la tarda amb una força de vents sostinguda de fins a 100 km/h i ràfegues de 120 km/h.

El cicló Nisarga complica les coses a l'Índia i particularment a l'estat de Maharashtra, el més afectat pel coronavirus, amb uns 70.000 casos confirmats i 2.362 morts, dels quasi 200.000 casos i 5.598 morts a tot el país.

El Nisarga ve després del cicló Amphan, que va matar més de 100 persones quan va arribar a l'est del país i a Bangladesh al maig, i que va destruir pobles i granges i va deixar milions de persones sense electricitat.

stats