L'ONU xifra en més de 67.000 els refugiats palestins que ha d'atendre

La situació és greu, adverteixen les ONG, perquè la majoria de ciutadans no tenen llum ni aigua

L'agència per a refugiats de l'ONU, UNRWA, assegura que la xifra de desplaçats palestins no para de créixer i ja en són ara més de 67.000, més que la que va provocar la sanguinària ofensiva Plom Fos, el Nadal del 2008 i que va provocar la mort de 1.400 palestins.

La situació és greu, adverteixen les ONG, perquè la majoria de ciutadans no tenen llum ni aigua. Israel centra els seus atacs en la xarxa de túnels subterranis per on suposadament s'amaguen i es mouen els milicians de Hamàs. El problema és que els bombardejos massius estan destruint també les canalitzacions d'aigües fecals i potable, així que encara agreuja més la ja habitual manca d'aigua de la franja.

Milers de persones tracten d'abandonar el barri de Shujaiya , a l'est de la franja de Gaza , per fugir dels intensos i repetits bombardejos que l'exèrcit israelià fa per terra i aire . Segons testimonis , almenys una quarentena de persones han perdut la vida avui en repetits atacs israelians sobre habitatges d'aquest populós barri , objecte encara de forts bombardejos a aquesta hora del dia .