Internacional 08/10/2019

Investiguen un home que ha envestit diversos cotxes amb un camió a Alemanya

Les autoritats intenten aclarir si es va tractar o no d'un atac terrorista

Ara
1 min
El camió que va envestir diversos cotxes dilluns a la nit a la ciutat alemanya de Limburg.

BarcelonaLes autoritats alemanyes estan investigant un home que va robar ahir un camió a la localitat de Limburg, a l'estat de Hessen, i va envestir amb el vehicle vuit cotxes que estaven parats en un semàfor. Fins a nou persones van quedar ferides. Les autoritats consideren que fins i tot podria tractar-se d'un atac terrorista, segons la cadena pública alemanya ZDF, que ha assegurat que es basa en informació d'organismes de seguretat. En canvi, la Fiscalia de Frankfurt, que ha assumit la investigació, no ha confirmat aquest fet.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'individu que va encastar el camió robat ha estat detingut. És d'origen sirià i té 32 anys, segons diversos mitjans alemanys. A més, l'agència Dpa ha detallat que vivia a Alemanya des del 2015 i era conegut per la policia per haver protagonitzat petits delictes, com ara robatoris.

L'home va robar el camió aprofitant que el conductor s'havia aturat en un semàfor en vermell. Segons ha explicat el conductor, l'individu va obrir la porta de la cabina del vehicle i el va arrossegar cap a fora sense dir res.

Poc després de l'incident va començar a córrer el rumor que podia tractar-se d'un atemptat, fins al punt que la policia va difondre un tuit en què demanava que s'evitessin les especulacions. "En aquests moments s'està duent a terme un ampli operatiu policial a Limburg. Sisplau, tinguin en compte que el sospitós ha estat detingut. Estem investigant el que ha passat. Sisplau, evitin fer especulacions. Ningú necessita especulacions desenfrenades", va advertir la policia.

Un portaveu de l'Oficina Regional d'Investigació Criminal ha declarat que, quan passen aquest tipus d'incidents, és obligació de la policia investigar totes les possibilitats.

stats