Internacional 17/11/2012

La intervenció terrestre sobre Gaza pren força després de l'últim bombardeig israelià

Israel ha destruït aquesta matinada la seu del govern de Hamàs a Gaza i ha desplegat un sistema per interceptar míssils a l'àrea de Tel Aviv

Efe
2 min
Una imatge després de l'atac d'Israel sobre Gaza

JerusalemL'ofensiva israeliana sobre Gaza s'agreuja després del bombardeig que aquesta matinada ha destruït totalment la seu del govern de Hamàs. L'atac succeeix l'endemà que Israel mobilitzés divendres 75.000 reservistes i desplegués tancs a la frontera de cara a una possible intervenció terrestre a Gaza que podria ser imminent.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les víctimes de l'escalada de violència a Gaza sumen ja 39 palestins, segons apunten fonts sanitàries a l'agència Efe, després que hagin mort deu persones més aquesta matinada en nous bombardejos.

Israel ha desplegat a l'àrea metropolitana de Tel Aviv una bateria del sistema d'intercepció de míssils Cúpula de Ferro, després que dijous passat tres projectils disparats des de Gaza caiguessin al mar, prop de la ciutat, segons mitjans locals.

Hamás ha atacat en tres ocasions la zona metropolitana de Tel Aviv com a part de les represàlies pels atacs a la franja des que dimecres passat es va iniciar l'ofensiva militar israeliana 'Pilar Defensiu'.

Durant la nit, les milícies palestines van seguir tirant coets contra el territori israelià, un dels quals va matar el dimarts tres civils israelians.

Dos projectils van caure sobre la regió del consell d'Ashkelon, un a l'àrea de Sderot i un altre a la de Shaar Negev, sense que es registressin ferits, va informar el diari israelià 'Yediot Aharonot' en la seva versió digital.

Primers míssils a Jerusalem en 40 anys

Els atacs d'aquest divendres també van suposar que un míssil de llarg abast disparat des de Gaza caigués a Jerusalem i s'activessin per primer cop en 20 anys les sirenes antiaèries a la ciutat des de la guerra del Golf.

El míssil, reivindicat per Hamàs, va impactar en una zona deshabitada dels afores de la ciutat sense causar ni ferits ni destrosses.

stats