Internacional 30/01/2015

Israel construirà 430 nous habitatges a la Cisjordània ocupada, denuncia una ONG

Les colònies són il·legals per al dret internacional

Efe
1 min

JerusalemL'executiu israelià ha tret a concurs públic avui la construcció de 430 nous habitatges en assentaments jueus al territori ocupat de Cisjordània, segons ha denunciat una ONG que supervisa l'activitat colonitzadora d'Israel.

"Les rescloses dels assentaments s'han obert. Per primera vegada en mesos Israel ha publicat els concursos per a 430 noves unitats (d'habitatge) en assentaments de Cisjordània", diu un tuit oficial del grup Terrestrial Jerusalem.

L'organització ha precisat que el concurs anunciat avui abasta 112 habitatges a la colònia d'Adam, 156 en Elkana, 87 en Alfei Menashe i 84 en Kiriat Arbà, i que "de moment" no inclou Jerusalem Est.

El grup addueix que cap concurs en aquest sentit podria haver estat publicat sense el vistiplau del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, i va relacionar la decisió amb la proximitat de les eleccions previstes a Israel el proper 17 de març.

El portaveu del primer ministre israelià Mark Reguev ha dit que "no estava familiaritzat amb aquesta informació" i s'ha qüestionat la "seriositat" de l'ONG

Si es confirma de manera oficial l'aprovació d'aquest concurs públic per expandir assentaments en el territori palestí ocupat el 1967, es tractaria del primer d'aquestes característiques que surt a la llum aquest any. El dret internacional condemna expressament aquests assentaments en territoris palestins però Israel mai n'ha fet cas.

stats